BIST 9.552
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.477,79
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversitelerin tüm bölümlerinde okutulacak!

YÖK KOSGEB işbirliği ile yeni bir dersin tüm üniversitelerde zorunlu hale getirilmesi için protokol imzalıyor

Abone ol

YÖK, KOSGEB işbirliğiyle ''Girişimcilik Dersi''nin üniversitelerin tüm bölümlerinde okutulması için protokol imzalamaya hazırlanıyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle üniversitelerin tüm bölümlerinde ''Girişimcilik Dersi''nin okutulması için protokol imzalayacak.     

YÖK üniversitelerde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, gençleri girişimciliğe özendirmek amacıyla KOSGEB ile işbirliğine gitmeye hazırlanıyor.       

İmzalanması planlanan protokolle, gerek küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini geliştirmek, gerekse ''Üniversite-İş Dünyası'' işbirliğini sağlamak hedefleniyor. 

Önümüzdeki hafta imzalanması planlanan protokolün yürütülmesinde, YÖK ile KOSGEB'e bazı görevler düşüyor.   

 

Yürütülecek çalışmalar hakkında üniversiteleri bilgilendirecek olan YÖK, bu kapsamda KOSGEB ile işbirliğinde üniversite yönetiminin de katılacağı toplantılar düzenleyecek.    

 

YÖK, ayrıca her bir üniversite tarafından ilgili ilde hizmet veren KOSGEB Hizmet Merkez Müdürlüğü ile işbirliği içinde KOBİ'lerin üniversitelere bakış açısını değiştirmek ve üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek için KOSGEB-Üniversite-KOBİ-Meslek kuruluşlarının buluştuğu çalıştaylar da yapacak.        

Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ'lerin ve girişimcilerin geliştirilmesi, yeni ürün, bilgi veya hizmet üretilmesi ve ticarileştirilmesi amacıyla üniversiteler ile KOSGEB arasında ''Teknoloji Geliştirme Merkezi'' ve ''Ar-Ge ve İnovasyon'' işbirliği protokollerinin imzalanması teşvik edilecek.        

Ayrıca, ''Girişimcilik'' başlıklı bir ders, üniversitelerin tüm bölümlerinde, örgün eğitim programlarında zorunlu veya seçmeli ders olarak müfredata alınacak. Girişimcilik dersinin içeriğinin hazırlanmasında, gerek KOSGEB gerekse halihazırda Girişimcilik Dersi'ne örgün eğitim programlarında yer veren üniversitelerin deneyimlerinden yararlanılacak.    

 

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'nda yer alan ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' programları, akademik yıl içerisinde fakültelerde, meslek yüksekokullarında düzenlenecek.        

Üniversitelerin test, analiz, kontrol-muayene ve kalibrasyon hizmeti veren labaratuarlarından KOSGEB destekli hizmet alan KOBİ'lere, ilgili hizmet alımlarında öncelik verilecek ve avantajlar sağlanacak.