BIST 9.795
DOLAR 32,46
EURO 34,91
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Taraftar grupları bir arada

Başkent’te DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar, TMMOB, HDP, BDP ve CHP üyeleri, taraftar grupları, 1 Mayıs kutlamaları için Sıhhıye’de toplandı....

Abone ol

Başkent’te DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar, TMMOB, HDP, BDP ve CHP üyeleri, taraftar grupları, 1 Mayıs kutlamaları için Sıhhıye’de toplandı.
Ankara Garı önünde sabah saatlerinden itibaren toplanan DİSK ve KESK’e bağlı sendikalara çeşitli sivil toplum örgütleri, CHP, HDP ve BDP üyeleri ile taraftar grupları da destek verdi. Grupların kortej oluşturmasının ardından Talatpaşa Bulvarı üzerinden Sıhhıye Meydanı’na doğru yürüyüşe geçildi. Polisin Atatürk Bulvarı üzerinde oluşturduğu arama noktalarında gruplar aranarak miting alanına alındı. Arama noktasından geçen HDP ve BDP üyeleri aranmadan direk olarak miting alanına giriş yaptı. Arama noktasında aranmak istemeyen üyeler ile polis arasında tartışma çıktı.
Arama noktasındaki kabinleri deviren bir grup ile polis arasında çatışma çıktı. Taraftar grupları ise dostluk içerisinde beraber kortej oluşturarak kutlama alanına giriş yaptı. Fenerbahçeli bir grup ise kontrol noktasına girmeden önce meşale yakarak marş söyledi. Atatürk Bulvarı, Talatpaşa Bulvarı, Necatibey Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi’nin bir bölümü miting süresince trafiğe kapatıldı. 4 bin polisin görev aldığı kutlamalar sırasında bir polis helikopteri havadan kontrol yaptı.
(İHA)