BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

İstanbul Concours d’Elegance 2014 başlıyor

Istanbul Concours d’Elegance, 7 – 8 Haziran 2014 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Abone ol

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan otomobil güzellik ve zarafet yarışması Istanbul Concours d’Elegance, 7 – 8 Haziran 2014 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Dünya çapında ses getiren Concours d’Elegance’lar arasında; Villa d’Este, Pebble Beach Concours d’Elegance, Meadow Brook Concours d’Elegance, Amelia Island Concours d’Elegance ve Manhattan’daki Louis Vuitton Classic yer alıyor.

Otomobil Meraklıları İstanbul’a Gelmek İçin Gün Sayıyıor!

İlki İstanbul’un büyüleyici ve tarihi mekanlarından biri olan Küçüksu Kasrı’nda düzenlenen Istanbul Concours d’Elegance, bu yıl İstanbul’u farklı açılardan, tüm tarihi güzelliği ile seyir imkanına sahip olan Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Otomobil tutkunlarının yanı sıra iş ve cemiyet hayatından da önemli isimlerin yer aldığı etkinliğe bu yıl da önemli isimlerin katılması bekleniyor.

2013 Istanbul Concours d’Elegance’a Rahmi Koç, Rıza Işık, Uğur Işık, Cengiz Artam, Aydın Harezi, Hıncal Uluç, Şeyda -Ünhan Atadeniz, Figen - Serdar Özer, Hasan Yurdakul, Neslihan-Başar Kozanoğlu, Kahraman Sadikoglu, Vural Ak, Selim Hamamcioglu ve Nur Taskent gibi iş ve cemiyet hayatının önemli isimleri katıldı.

Modifikasyon Değil, Orjinallik Kazanacak!

Türkiye ve yurt dışından bir çok katılımcının yer almayı planladığı etkinlikte yetmişe yakın otomobilin sergilenmesi hedefleniyor. Ön elemede farklı kategoride yerli ve yabancı otoritelerden oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirilecek olan otomobiller ancak bu şekilde yarışmaya davet edilecek. Istanbul Concours d’Elegance’ta yarışması uygun görülen otomobiller ise 2 gün boyunca yıllarına göre tanımlanan 5 farklı kategoride alanlarında uzman otoritelerden oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirilerek, ödüllerine kavuşacaklar. Yarışmada orjinaline en sadık kalan modeller zirvede yerini alacak.

Mustang’in 50. Yıldönümüne Özel “ Dünden Bugüne Mustang İle 50 Yıl ”

Dış görünüm, iç tasarım, orjinallik ve tarihçesi gibi yaklaşımlar üzerinden verilecek puanlamalara göre ödül kategorileri 1945 ve öncesi için “Antiques”, 1946 – 1960 yılları için “Classics”, 1961 – 1970 yıllarında “Collectables”, 1971 ve 1981 yılları için “Exotics” ve her yıl farklı bir üreticiden seçilecek olan “Featured Brand” şeklinde ayrılıyor. Bu yıl 50. yıldönümü kutlayan Mustang, 2014 Istanbul Concours d’Elegance’da “Featured Brand” olarak yerini alacak.