BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.402,34
HABER /  GÜNCEL

Taraf gazetesine PKK’dan ambargo!

Yaptığı haberlerle son üç yıla damgasını vuran Taraf gazetesi kimseye yaranamadı. Taraf'a son ambargo PKK'dan.

Abone ol

Yayına başladığı günden bu yana eleştiri oklarının hedefi haline gelen Taraf gazetezine bir ambargo da PKK’nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK’dan geldi.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Taraf gazetesinin uzun bir süredir Kürtlere karşı yürütülen psikolojik savaşın merkezi olduğunu söyledi. 'Taraf’ta hakim zihniyet Önder Aytaç’ındır' diyen Karasu, Kürtler ve demokratların 'bu gazetede' yazılanlara itibar etmemesini istedi.

Yapılan açıklamada Bugün gazetesinde bir üsteğmen ve yarbay arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmasını yalanlandı. "Böyle bir şey olsa o subaylar ihanetle yargılanır ve idam cezası alırlar. Eğer askeri mahkemeler bunu yapmıyorsa o zaman o ordu tümüyle ihanet içinde gösterilir. Ya Türk ordusu böyledir ya da bu haber külliyen bir yalan ve saptırmadır. Ordu öyleyse o zaman zaten Türkiye bitmiştir" denildi.

ERGENEKON'UN HAS ELEMANLARI

Aynı açıklamada, "Önder Aytaç’ın Taraf’tan ayrılması da, çıkarılması da tam bir oyundur. Kürtleri aldatmaya yöneliktir. Taraf’ta hala hakim zihniyet Önder Aytaç’ındır. Mehmet Baransu ile Önder Aytaç yeşil Ergenekon’un has elemanlarıdırlar. Taraf gazetesi bir iki Kürt’e, bir iki liberal ve eski komüniste köşe vererek kendi yüzünü maskelemektedir. Bir gazetenin kimliğini haberleri, öncelikleri ve haberi veriş tarzı belirler. PKK'ye karşı yürüttüğü psikolojik savaş bu gazetenin önceliklerindendir" denildi.