BIST 10.321
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.404,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aliağa'da KOSGEB destekleri tanıtılacak

Aliağa Ticaret Odası ve KOSGEB, 20 Temmuz Salı günü Aliağa’da düzenlenecek toplantıyla yeni destekleri Aliağa iş dünyasına tanıtacak.

Abone ol

Bu yıl, 20. yılını Kutlayan KOSGEB, geçtiğimiz ay açıklanan destek programlarını KOBİ’lere sunmaya başladı.

Toplantıda, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün ve KOSGEB uzmanları, yeni açıklanan destek programlarını detaylarıyla oda üyelerine anlatacak.

20 TEMMUZ SALI GÜNÜ ALİAĞA’DA TANITILACAK

Kuruluş kanununda yapılan değişikliğin ardından hedef kitlesi, imalat sanayinin yanı sıra hizmet ve ticaret sektörlerindeki işletmeleri de kapsayacak şekilde genişleyen KOSGEB, Küçük ve Orta ölçekli işletmelere birçok destek sunuyor. KOSGEB’in 15 Haziran 2010’da yürürlüğe giren yeni destek yönetmeliği kapsamında işletmelere sunulacak destekler ALTO ile KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi işbirliğinde 20 Temmuz’da düzenlenecek toplantıda tanıtılacak.

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, yeniden yapılanarak reel sektöre daha esnek ve etkin destek sunmaya başlayan KOSGEB’in tüm desteklerinin 20 Temmuz 2010 tarihinde Aliağa’da yapılacak bilgilendirme toplantısıyla Aliağa iş dünyasına tanıtılacağını açıkladı. Saka, toplantıda KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün ve uzmanların yeni destek programlarını detaylarıyla açıklayacağını belirtti.

VERİ TABANINA KAYDOL, DESTEKLERDEN FAYDALAN

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Saka, KOSGEB’in kuruluş kanunun değişmesinin ardından desteklenen sektörlerin arttığını, 15 Haziran’da açıklanan yeni yönetmeliğe göre ise destek modellerinin daha esnek ve çeşitlilik kazandığını ifade ederek Aliağa’daki iş dünyasını KOSGEB desteklerinden faydalanmaya çağırdı. Saka, desteklerden faydalanmak isteyen işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıt olması gerektiğini ifade ederek, “Kayıt işlemi için hiçbir ücret, aidat söz konusu değil. Aliağa Ticaret Odası olarak üyelerimizin KOSGEB'e üyelik ve bilgi güncellemelerinde her türlü desteği veriyoruz.” dedi.

MEVCUT EKONOMİK ORTAMDA KOSGEB ÇOK ÖNEMLİ

Aliağa Ticaret Odası Başkan Saka, Küçük sermayelerle kurulmuş olan KOBİ’lerin değişken piyasa koşullarında desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, mevcut ekonomik koşullarda KOSGEB’in önemine işaret etti. Saka, “KOSGEB yeni destekleri kapsamında işletmelerin geliştirdikleri fikir ve projeleri destekleyecek, girişimcilere yeni yatırımların önünü açacak. KOBİ’ler arasındaki ortaklık kültürünü geliştirecek birliktelikleri destekleyecek. Ar-Ge, İnovasyon ve endüstriyel uygulamalara destek verecek. Sıfır faizli, düşük faizli kredi olanakları yaratacak.” dedi. 

İŞLETMELERE "HAZIRIKLARINIZI TAMAMLAYIN” ÇAĞRISI

Desteklerden yararlanmak isteyen işletmelere “hazırlıklarınızı tamamlayın” çağrısında bulunan Saka, “İşletmeleriniz Destek kapsamında olup olmadığını Odamızdan öğrenebilir. Desteklerden faydalanmak için KOSGEB veri tabanına biran önce kayıt yaptırılmasında yarar var. Önceki yıllarda kayıtlı olan işletmelerimizin de Güncellemelerini yapmaları gerekiyor. Kayıt ve güncellemelerle ilgili her türlü bilgi odamızdan alınabilir.” dedi.

KOSGEB ÇÖZÜM VE HİZMET ODAKLI ÇALIŞIYOR

KOSGEB’in İzmir’de çok aktif faaliyet gösteren bir kamusal kuruluş olduğunu kaydeden Saka, “KOSGEB İzmir’de KOBİ’lere çok hızlı, bürokrasisi olmayan ve etkin bir hizmet sunuyor. Çözüm ve hizmet odaklı faaliyet gösteren bu kurumda çalışan tüm uzmanlarımız büyük bir özveriyle mesai gözetmeksizin hizmet veriyor. Bu vesileyle tüm KOSGEB çalışanlarına iş dünyamız adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.