BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beylikdüzü'nde festival sona erdi

Beylikdüzü Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 10 yabancı ülkenin halk oyunları gösterisi ve Murat Göğebakan konseriyle sona erdi.

Abone ol

Ülkelerine ait yöresel oyunlarını sergileyen Ekvator, Macaristan, Romanya, Yunanstan, Bulgaristan, Estonya, Litvanya, Rusya, Sırbistan halk oyunları ekipleri büyük alkış topladı. Yabancı konuklara katılım ve katkılarından ötürü plaket ve çiçek takdim edildi.

Gecede en büyük ilgiyi Türkiye Anadolu Folklor Ekibi’nin sergilediği halk oyunları gösterisi gördü. Ayrıca Türkiye Anadolu Folklor Eğitim Merkezi Başkanı Asuman Süver ve Harman Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Bülent Uzun’a da plaket takdim edildi. Gündüz saatlerinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başlayan 3. gün etkinlikleri şölen havasında geçti.

Hareketli parçalarıyla alanda toplanan kalabalığa seslenen ve Beylikdüzü’nü çok sevdiğini dile getiren Murat Göğebakan, “Allah bana sağlık verdiği sürece sizlerin karşısında, bu sahnede olacağım. Bu heyecanı sizlerle paylaştığım için çok büyük mutluluk duyuyorum. Hiçbir zaman paraya önem vermedim, hala kirada oturuyorum. Bazıları yaşadıklarımı reklam olarak kullandığımı söylüyor; ama ben böyle bir adam değilim” dedi.

Gecede konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Avrupa 2010 Kültür Başkenti 2010 etkinlikleri kapsamında, Beylikdüzü’nün sanatta ve kültürde de aktif olduğunu belirtti. Başkan Uzun, “Asya ve Avrupa’nın birleştiği, kültür ve sanatın beşiği olan İstanbul’da yabancı konukları ağırlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduk. Siz bizim için çok değerli ve anlamlısınız, bu etkinliklerin de ana unsuru sizlersiniz, siz olmazsanız bu etkinlikler olmaz” dedi.

“Ramazan’da kimseye randevu vermeyin, etkinlikler devam edecek”

Yapılan etkinliklerin tek amacının Beylikdüzü halkını memnun etmek olduğun u söyleyen Başkan Yusuf Uzun, “Etkinliklerimiz devam edecek. Ramazan’da kimseye randevu vermeyin. Ramazan Beylikdüzü’nde yaşanır sloganıyla 30 gün boyunca etkinlik ve konserlerimizin olacağı müjdesini vermek isterim.” dedi.

Festival sonrasında konuklarla hatıra fotoğrafı çektirilirken, görkemli bir havai fişek gösterisinin ardından festival sona erdi.