BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,54
HABER /  GÜNCEL

Tanklar sınıra doğru hareketlendi!

Suriye tarafından ateşlenen havan mermisi Suruç'taki bir eve isabet etti, 4 kişi yaralandı. Yaşanan bu gelişmenin ardından tanklar da sınıra hareketlendi.

Abone ol

Suriye tarafından ateşlenen bir havan mermisi sınırı aştı ve Suruç’un Atmanek Mahallesi’ndeki bir eve isabet etti.

Şanlıurfa Valiliği karar aldı. Mürşitpınar'da köyün boşaltılması için anons yapılıyor. Bölgeye giriş-çıkışlar yasaklanırken, sınır hattına tank sevkiyatı da yapıldı.

SINIRDA İKİ MAHALLE BOŞALTILIYOR

Son günlerde sınıra aşan mermilerin Türkiye tarafına gelmesi ve bugün de 4 kişinin yaralanmasının ardından Şanlıurfa Valiliği sınır hattında bulunan ve güvenlik riski taşıdığı saptanan eski Kürtçe adı Atmanek olan Küçükkendirli ile Büyükkendirli mahallelerinin boşaltılmasına karar verdi. Karar sonra güvenlik güçleri mahallelerde yaşayanlara kararı tebliğ ederek, tahliyelerin biran önce yapılmasını istedi. Zırhlı araçlardan da sık sık tahliye kararı duyuruldu.

Yetkililer mahallelerde yaşayan ve gidecek yerleri olmayan kişilerin geçici süreyle resmi kurumların misafirhanelerine yerleştirileceğini bildirdi.

SINIRA TANK SEVKİYATI

Çatışmaların yoğunlaştığı Kobani'den Türkiye tarafına havan topu ve uçaksavar mermisi düşmesinin ardından askeri yetkililerin sınır hattındaki güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü. Bölgeye giriş-çıkışlar yasaklanırken, sınır hattına tank sevkiyatı da yapıldı.

GAZETECİLER SINIR HATTINDAN İLÇEYE DÖNDÜ

Bu arada sınır hattında günlerdir görev yapan basın mensuplarının bulunduğu alan da riskli olduğu gerekçesiyle güvenlik güçlerince boşaltıldı. Askeri yetkililerin boşaltılması yönünde verdiği karar sonrası gazeteciler Kobani'yi gören yüksek noktadan indirildi. Ancak, gazeteciler bu kez Kobani'ye destek için bölgede toplanan grupların hedefi olma endişesi taşıması üzerine, askeri zırhlı araçlar eşliğinde sınır hattından ilçe merkezine dönmek zorunda kaldı. Yetkililer, yarın sabah basın mensupları için sınır bölgesinde daha güvenli uygun bir yer bulunacağını belirttiler.

Öte yandan çatışmaların yoğunlaşması ve Türkiye tarafına mermiler gelmesi üzerine 2'inci Hudut Taburu'ndan 4 Zırhlı Personel Taşıyıcı sınır hattına sevk edildi.