BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Taner Yıldız, Faruk Çelik'i ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Çelik'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bağırsak ameliyatı geçiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. 

Hastaneden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Yıldız, Çelik'in bağırsak delinmesiyle ilgili başarılı bir ameliyat geçirdiğini belirtti. 

Çelik'i son derece iyi gördüğünü dile getiren Yıldız, "TBMM'de dün gensoru görüşmelerine geldiğinde şiddetli bir ağrıyla oturdu. Kendisine gitmesinin lazım geldiğini söyledim. 'Ben burada beklerim. Ben, yalnız cevaplarım' dedim. Ama 'Hayır, burada bulunmam lazım' dedi ve hasta hasta gerçekten çok ciddi bir ağrıyla oturdu. Bugün de nitekim ameliyat olmak zorunda kaldı" diye konuştu.

Gazetecilerin soruları üzerine, Faruk Çelik'in Soma'ya gidememesiyle ilgili yapılan eleştirilerin haksız olduğunu aktaran Yıldız, "Son derece insani bir durum. Soma'ya giderken de son derece rahatsızdı" dedi. 

-"En kısa sürede taburcu edeceğiz"

Hastane başhekimi Gülay da gazetecimere Çelik'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. 

Kılıç,  ilaç tedavisi uygulayacakları Bakan Çelik'i en kısa sürede taburcu edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Sayın Bakanımız dün şidttelli bir karın ağrısıyla geldi, tetkiklerine başladık. Birtakım şüphelerimiz vardı. Gözlemeye başladık. Ama Bakanımız ısrarımıza rağmen Meclis'e gitti, görevini ifa etti. Sonra geri geldi ve tetkiklerimiz devam etti. Sabah konsültasyonlarımız sonucunda operasyon kararı aldık. Çok başarılı bir operasyon geçirdi. Türkçe adıyla bir bağırsak delinmesi yaşadık, tamir ettik. Şu anda gayet iyi, cerrahlarımız takip ediyor genel durumu çok iyi."

Bakan Çelik'in tedavisinin yoğun bakımda sürüp sürmediğininin sorulması üzerine Kılıç, rahatsızlığın normal seyrinin böyle olduğunu, hastaları yakın takibe aldıklarını belirtti. Çelik'in, gerektiğinde odaya çıkarılacağını ifade eden Kılıç, "Şu anda olağanüstü bir durum yok, her şey olağan seyrediyor" diye konuştu.