BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Binali Yıldırım'dan kardeşinin tweet'ine tepki!

Binali Yıldırım'ın kardeşi İlhami Yıldırım'ın tepki çeken tweet'i için Kızılay soruşturma açtı... Binali Yıldırım ise kardeşine tepki gösterdi...

Abone ol

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın kardeşi Türkiye Kızılay Derneği İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım hakkında Twitter hesabı üzerinden attığı ve tepki toplayan mesaj nedeniyle soruşturma başlatıldı.

BİNALİ YILDIRIM'DAN KARDEŞİNE TEPKİ

Ak Parti İzmir milletvekili Binali Yıldırım, kardeşinin mesajlarının tepki toplaması üzerine bir açıklama yaptı. Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sosyal medyada yer alan mesajlar benim tarafımdan asla kabul edilemez. Biz daima 77 milyonun birlik ve kardeşliğini savunduk. Türkiye'de yaşayan herkesin birlik ve beraberliğini savunmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu vesile ile dün hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve metanet dilerim."

KIZILAY SORUŞTURMA AÇTI

İlhami Yıldırım, İstanbul Okmeydanı'nda çıkan çatışma ve olay yerinde bulunan Uğur Kurt adlı vatandaşın vurularak hayatını kaybetmesinin ardından twitter hesabı üzerinden tepki çeken bir mesaj atmıştı. Yıldırım, daha sonra mesajlarını silmişti. Türkiye Kızılay Derneği, bu mesaj üzerine harekete geçerek, Yıldırım hakkında soruşturma başlattı. Yıldırım'ın ifadesini almaları için iki müfettiş görevlendirildi. Müfettişlerin hazırlayacağı rapor, Türk Kızılayı'nın Yönetim Kurulu'nda ele alınacak.