BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Tamer Tunadan sert tepki

Cihan Oskay'ın şikeye tanık olarak gösterdiği Tamer Tuna'dan iddialara yalanlama geldi.

Abone ol

2000-2001 yılında Galatasaray’ın Trabzonspor ile oynadığı karşılaşmada bordo mavili takımın formasını giyen Tamer Tuna kendisi hakkında yapılan teşvik primi iddialarını yalanladı. Tamer Tuna, Star TV’nin Telegol adlı programında Cihan Oskay’ın ortaya attığı iddialar ilgili olarak DHA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Cihan Oskay ile bir samimiyeti olmadığını ifade eden Tamer Tuna, “Fenerbahçe’ye geçmiş dönemde transferim söz konusuydu. Bu dönmede kendisi ile konuştum. Beni bu şaibeler ile ilgili aradığında şaşırmış vaziyetteydim. Konuşmalar ya ayıklandı, ya da başka şeyler ile konuşurken bağlantı kuruldu. Oktay ile onun arasında neler yaşandığını bilmiyorum. Anlattığı olaylara şahit olmadım. Sinan Engin’in beni arama sebebi Beşiktaş’a transferi ile ilgiliydi" dedi.

Cihan Oskay ile 1-2 kere telefondra konuştuğunu ifade eden Tuna, "Benim transferim gündemdeyken 1-2 kere aradı. Sonuncu konuşma belki 4’üncüsüdür. Oktay’ın salaklığı dediğim konu, Fenerbahçe’ye transferim gündemdeyken Oktay bana, "Trabzon’da oyna Fenerbahçe’ye daha sonra gidersin. Yaşın daha çok genç" diyerek tavsiyelerde bulunudu. Bana bu fikri verdi diye bu cümleyi kullandım. Allah bir daha bunları yaşatmasın derken, Allah beni böyle durumlara düşürmesini böyle şeyleri nasip etmesin demek istedim. Konuya hakım değildim. Beni telefon ile aradığında, onu geçiştirmeye çalışıyorum. Bunlara şimdi uyanıyorum. Aradığında eşim ve arkadaşlarım ile yemekteydim" şeklinde konuştu.

Tamer, kendisine atılan iftiralar karşısında şaşkın durumda olduğunu belirterek, "1.5 ay önce beni aradı. Cihan Oskay, Oktay’ın kayınbiraderini aradığından dikkat edin diyorki futbolcular da ne kadar güzel faydalanacaktı paradan. Demek ki Cihan Oskay’ın alacağı bir para var. 250 bin dolar var bu nasıl paylaşılıyor. O dönemdeki arkadaşlarımızı zan altında bırakıyor. Paralı yatağa falan sermiş. O dömenki hiçbir arkadaşım bu olayları doğrulayamaz. Böyle bir para olmadı. Oktay’ı da gereksiz yere suçluyorlar. Yüreğim ve kafam rahat. Çünkü hiçbir şekilde böyle olaylar yaşamadım. Hiçbir zaman teşvik ve şike olayı yaşamadım.

Bunlar inanılmaz iftiralar. O dönem Trabzon’un futbolcusuyduk. Önemli paralar kazanıyorduk. 1 farklı yeniligiye bir takım para ister mi? Kendileri kurdu biçti bu planı. Olanlara inanamıyorum. Bundan sonra avukatlımla konuştum. Gerekeni yapacağız. Bu iftira olayını Allah kimseye yaşatmasın" diyerek sözlerini tamamladı.