BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,63
HABER /  POLİTİKA

Tamam mı devam mı Dilipak'ın Erdoğan iddiası

Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Twitter'da AK Parti muhaliflerinin başlattığı 'tamam' kampanyasıyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Dilipak'a göre cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan ilk turda açık ara kazanacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "milletimiz tamam derse çekiliriz" sözüyle Twitter'da başlatılan kampanya gündemdeki yerini koruyor. Tartışmalara Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da "Tamam mı devam mı" başlıklı yazısıyla katıldı. 

Muhalefet cephesinin arkasında ABD, İngiltere, İsrail, Almanya, Fransa, Vatikan, NATO, AB, PKK, FETÖ, DAEŞ ve DHKP-C olduğunu iddia eden Dilipak yazısına şöyle devam ediyor:

"28 Şubat’a, Tek Parti günlerine geri dönmek istiyorsanız CHP’ye evet deyin. FETÖ’ye evet diyorsanız, 15 Temmuz darbecilerini aklamak istiyorsanız İyi Parti’ye evet deyin. Türkiye bölünsün diyorsanız HDP’ye evet deyin. Türkiye’nin “küçük Amerika” olmasını istiyorsanız, bu koalisyona evet deyin."

AÇIK ARA BİR SONUÇ BEKLİYORUM
Kişi sevdiği ile beraberdir ve her topluluk layık olduğu gibi idare olunur." diye yazan Dilipak seçmenlere böyle sesleniyor:

"Ben bu işte yokum demek de çözüm değil. Yani oy kullanmayarak sorumluluktan kurtulamazsınız. Oy kullanmamak en kötüsüne razı olmak demektir. Ya iyilerden en iyisini, ya da kötülerden en az kötüsünü  / ehven-i şer’i seçeceğiz. Yani “Kerhen” destek vereceğiz. Oy verirken verdiğimiz oy’un bir işe yaraması gerek bir de. Faydasız bir oy’un anlamı yoktur. Önümüzdeki seçimde iki oy pusulası olacak. Bir başkanlık için, bir de milletvekilliği için oy kullanacağız. Başkan adayı belli: Erdoğan. Ben bu konudaki oylamanın 2. Tur’a kalmayacağını düşünüyorum. Hem de açık ara bir sonuç bekliyorum."

BAŞKA PARTİ TERCİHİ KRİZLERE SEBEP OLACAK
"Erdoğan’a oy verip de milletvekili tercihinde başkalarına vekalet verecek olursanız, Erdoğan’ı kurda kuşa yem edersiniz. Elini kolunu bağlarsınız." ifadelerine yer veren Dilipak, seçim sonrası yeni kriz uyarısında bulunarak yazısına böyle devam ediyor:

"Daha yapılması gereken Anayasa değişikliği var. O süreç tamamlanmadı. Yapılması gereken reformlar var. Onun için mecliste salt çoğunluk yetmez, anayasal çoğunluğa ihtiyaç var. Aksi halde Meclis ve başkanlık arasındaki iki başlılık zaman kaybına ve krizlere sebeb olacaktır. Bu da siyasette kilitlenme, ekonomide krizlere sebeb olabilir. Burada AK Parti’nin halkın önüne temiz bir kadro ile çıkması ilk şart. İkincisi de halkın güçlü bir desteği 2. Şart."

Abdurrahman Dilipak'ın yazısının tamamı