BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  DÜNYA

Tam 31 yıl sonra

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Ordu’da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tam 31 yıl sonra kente gelen ilk cumhurbaşkanı old...

Abone ol

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Ordu’da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tam 31 yıl sonra kente gelen ilk cumhurbaşkanı oldu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Ordu’da bulunuyor. Valiliğe gelişinde yoğun ilgi ve sevgiyle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, aralarında gaziler ve engellilerin bulunduğu vatandaşlarla selamlaştı. Halka hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin, otuz yıldan fazla bir süre sonra Ordu’ya ilk Cumhurbaşkanı ziyareti olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül, daha önce çeşitli vesilelerle Ordu’ya geldiğini, ancak Cumhurbaşkanı olarak Ordu’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, kendisine gösterilen yoğun ilgi ve sevgiye de teşekkür etti.
Karadeniz’in Türkiye’nin en güzel, en yeşil yerlerinden, Ordu’nun da Karadeniz’in en güzel ve en müstesna yerlerinden birisi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Ordu’nun, fındığı, güzelliği ve halkının çalışkanlığı, yetiştirdiği değerli siyasetçileri, devlet adamları, yazarları, edebiyatçıları, fikir insanları, sanatçıları ve âlimleriyle çok ayrı bir yeri vardır. İşte böyle bir ilimizi Cumhurbaşkanı olarak ziyaret etmekten gerçekten çok büyük bir mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

ORDU’NUN GELİŞMESİ VE KALKINMASI
Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Ordu ilimizde de çok büyük gelişmeler olduğunu, Ordu’nun büyükşehir olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Ordu’ya gelirken Ünye’de de, Fatsa’da da aynı sizler gibi değerli vatandaşlarım bu şekilde karşıladılar. Onlarla da kısa da olsa konuştum. Hep beraber bir arada bu büyük potansiyeli iş birliğine dönüştürecek, her şeyin çok daha koordineli bir şekilde yapılmasını sağlayacak bir düzenleme oldu. Artık yollar değişti, Türkiye’nin en uzun tünelinden geçerek geldik buraya. Daha önceki gelişlerimizde sahili kıvrım kıvrım dolanarak gelirdik buraya. İnşallah yakında denize havaalanı yapılacak. Biraz sonra gidip, onu da göreceğim. Sizler her türlü hizmete muhakkak ki layıksınız” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Gül, Ordu’nun devletine milletine bağlı olan, yeri geldiğinde her türlü fedakarlığı gösteren, şehitler veren, gazileri olan bir il olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin neresine gidilirse gidilsin, devletine milletine olan bağlılığın görüldüğünü de vurguladı.
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Gül, “Büyük bir ülkeyiz, tabii ki bu büyük ülkenin her parçasının kendisine has özellikleri olacak. Ordu’nun özelliklerinden demin bahsettim. Edirne’ye giderseniz oranın ayrı, doğduğum yer Kayseri’ye giderseniz oranın ayrı özelliklerini görürsünüz. Ama hepimiz kardeşiz, hepimiz bu ülkenin asil vatandaşlarıyız. Bizlere düşen karışlıklı sevgi ve saygı içerisinde ülkemizi daha ileri taşımaktır. Çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye hediye etmektir. Bizler, babalarımızdan dedelerimizden daha güzel evlerde, daha güzel şehirlerde, daha güzel bir Türkiye’de yaşıyoruz. Dolayısıyla çocuklarımız da bizden daha iyi şartlarda yaşayacak. İşte bunu hep beraber elbirliği içerisinde yapacağız” ifadelerine yer verdi.
Ordu’da gerçekleştireceği temas ve incelemelere ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Gül, temasları sırasında ilgililerden il ile ilgili detaylı bilgiler alacağını ve yapılması gerekenleri de en hızlı biçimde yapacaklarını sözlerine ekledi.
(İHA)