BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,69
ALTIN 2.406,93
HABER /  DÜNYA

Stepne hırsızları yakalandı

İstanbul’da ticari ve binek araçların stepnelerini çalarak anlaşmalı oldukları dükkanlara sattıkları iddia edilen 1’i kadın 9 kişi yakalandı...

Abone ol

İstanbul’da ticari ve binek araçların stepnelerini çalarak anlaşmalı oldukları dükkanlara sattıkları iddia edilen 1’i kadın 9 kişi yakalandı.
Alınan bilgiye göre; stepne lastikleri çalışan vatandaşlar, emniyete şikayette bulundu. Gelen şikayet üzerine harekete geçen polis ekipleri, İstanbul’un muhtelif yerlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda binek ve ticari araçların stepne lastiklerini çalarak satan 1’i kadın 9 kişi gözaltına alındı. Liderliğini yaptıkları iddia edilen Osman B. ve Burhan B., çaldıkları 500 adet lastiğin Maliyeden faturalarını beyan edemedikleri için para cezasına çarptırılırken, emniyet ekipleri çalıntı lastiklerin bir kısmını sahiplerine teslim etti. Şüpheliler genellikle, Kartal, Sultanbeyli, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Fatih, Ümraniye ilçelerinde olmak üzere gerçekleştirdikleri hırsızlıkta araçların, stepne lastiklerinin muhafazasını kırıp lastikleri çaldıkları iddia edildi. Çaldıkları lastikleri, ertesi gün jantlarından ayıran şüpheliler, kimyasal ile yıkayarak yeni lastik görüntüsü vererek anlaştığı dükkanlara 200 TL’de sattıkları öğrenildi.
Öte yandan, şüphelilerin bulundukları apartmanın deposunda ise ambalajlı 500 adet lastik ele geçirdi. Ayrıca karıkoca olan Pınar C. ve Emrah C. yakalanmadan önce polis ekiplerinin lastik dolu araçta dikkat çekmemesi için, eşinin kız arkadaşı ve kendisinin de lastikçi de çalıştığı imajı verdiği öğrenildi.
Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edildi.
(İHA)