BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,70
ALTIN 2.410,04
HABER /  DÜNYA

CHP ittifak yapmayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç , “Cumhuriyet Halk Partisi, bütün Türkiye’de kendi adaylarıyla seçime girecektir” ded...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç , “Cumhuriyet Halk Partisi, bütün Türkiye’de kendi adaylarıyla seçime girecektir” dedi.
Seçim çalışmaları için Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ilçe binasında yaptığı açıklamada, basında sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.Koç, “Dün bir gazetede BDP ile CHP sanki bir ittifak yapıyormuş gibi haber yayınladı. Söylediğim sözler çarpıtılmış sanki CHP birileriyle ittifak yapıyormuş gibi sunmaya çalışmışlar. Söylediğim çok net ve açıktır. Cumhuriyet Halk Partisi bütün Türkiye’de kendi adaylarıyla seçime girecektir. Hiç kimseyle bir birliktelik söz konusu değildir. Bunu daha önce MHP ile çıkarttılar şimdi bu şekilde oyun sahneye sürülüyor. Söylediğim şudur: Cumhuriyet Halk Partisi adayları her yerde bir parti devleti haline gelen AKP’nin karşısında en güçlü parti konumundadır. Cumhuriyet Halk Partisi adayları da AKP’nin karşısında Türkiye’nin her yerinde en güçlü adaylardır. Eğer AKP’ye dur demek istiyorsak, eğer AKP’nin bugün tek adam diktatörlüğüne giden yolda engellenmesini istiyor isek, gerçekten demokrasi ve özgürlük diyorsak o zaman ittifak falan değil Cumhuriyet Halk Partisi’nin adaylarının herkes tarafından desteklenmesini talep etmek de en doğal hakkımız. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de kendi adaylarıyla seçime girecek demokrasi diyen, özgürlük diyen tek adam faşizmine hayır diyen herkesin Cumhuriyet Halk Partisi adaylarına destek vermesini ve bu yönde çağrımı tekrarlıyorum. Ellerinde ki güçle neyi çarpıtırsalar çarpıtsınlar neyi yanlış hale getirirlerse getirsinler biz çalışarak yolumuza devam edeceğiz. 1999’dan beri milletvekili olan bir kişi meclis başkan vekili, 99’dan beri hiç kürsüye çıkmamış kız erkek ayrılsın diyor. Siz kadını toplumdan koparırsanız, kadını eve hapsederseniz, kadını üretimden çekerseniz Türkiye uygarlık yarışında sınıfta kalır. Cumhuriyeti kurduk, bu ülkeye demokrasiyi de getirdik ama tek adam yönetiminde Türkiye demokrasisi şu anda maalesef kaybediyor. Türkiye’nin birliği, dirliği, bütünlüğü tartışılır bir ülke haline getiriliyor. Herkesle kavga , herkesle kavga bir başbakan yardımcısı var artık ben söz söylemek istemiyorum kendisine siyasi nezaketsizlik yapılmasını o kadar içine sindirmiş ki pas pas olmuş dedim. Dün de devam etti. Cumhuriyet halk partisi genel başkanına sataşıyor, ‘ağzımı açtırmayın’ diyor. Ağzını açsa halbuki çürük dişleri gözüküyor. Biz kendi işimize bakacağız. Evet demokrasi, evet özgürlükler, evet Türkiye’nin birliği bütünlüğü ,kardeşliği için hep beraber çalışacağız” diye konuştu.

“MEZARLIKLARI DA MI AYIRACAKSINIZ”
Kız öğrenci yurtlarından erkek görevlilerin çıkarılacağı yönündeki haberleri değerlendiren Koç, bunun arızalı sakat düşünce tarzı olduğunu söyledi. Koç, “Çağdaş bir toplum, kadınıyla erkeğiyle yan yana iş hayatında olsun, eğitimde olsun, üretimde olsun, toplumda olsun kol kola vererek çalışmasıdır. Bu dönemde kadın erkek ayrımı olabilir mi? Mezarlıkları da mı ayıracaksınız. Bu sakat bir zihniyettir. Bilhassa Türkiye’de ki kadınların bunu görmesi lazım. Bu bizim inancımıza da, yaşantımıza da gelenek göreneklerimize de ters” ifadelerini kullandı.
“Sağlıklı bir sistemde tabi ki dershanelerin olmaması lazım” diyen Koç, “Öğretmen açığını kapatabildin mi, Türkiye’nin her yerinde eğitimi eşit ulaşılabilir nitelikli kılabildin mi kılamadınız; onun için dershaneler bugün bir sonuç. Başbakan başka kavgalar arıyor, o kendi kavgası kendisini ilgilendirir baktığımız zaman bütün eğitim sistemini yeni baştan ele almak lazım” şeklinde konuştu.
(İHA)