BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Gül’den dershane uyarısı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershane tartışmalarıyla ilgili olarak, “Önemli olan, bu tartışmaların kırgınlıklara ve üzüntülere sebep vermeye...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershane tartışmalarıyla ilgili olarak, “Önemli olan, bu tartışmaların kırgınlıklara ve üzüntülere sebep vermeyecek şekilde yapılmasıdır” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ordu’da gazetecilerin dershane tartışmalarıyla ilgili sorularını cevapladı. Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Ordu’ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ordu’nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde halka hitabından sonra Ordu Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerin özel okula dönüştürülmesiyle ilgili yasa taslağı konusuna değindi. Gül, “Kanun yapma süreci var. Bu yasa yapma süreci içersinde bütün bunlar tartışılır ve konuşulur. Önemli olan bu tartışmaların kırgınlıklara ve üzüntülere sebep vermeyecek şekilde yapılmasıdır. Herkes fikrini söylemesi gerekir. Herkes kendi açısından doğrularını söylemesi gerekir. Hükümet bütün bunları dikkate alacaktır ve sonunda doğrusu neyse onu yapacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.

“DEVLETİMİZİN BÜTÜN BİRİMLERİ TEYAKKUZ HALİNDEDİR”
Daha sonra gazetecilerin “Jandarma, Emniyet ve MİT’in terör eyleminde kullanılacak 4 aracın peşinde olduğu yönünde bir takım istihbarat raporları var. Size bu konuda herhangi bir istihbarat raporu ulaştı mı?” sorusuna da Cumhurbaşkanı Gül, “Bu konularda devletimizin bütün birimleri teyakkuz halindedir. Teröre hiçbir şekilde müsamaha gösterilmez. Terör hiçbir şekilde gerekçelendirilemez. Şu anda Türkiye’nin terörden kurtulması ve istikrarın hakim olması, kardeşliğin, barışın ülkede hakim olması için bir çalışma yürütülüyor. Şimdi bunun önce değerini bilmek gerekir. Ne kadar çok sıcak ortam içersinde olursanız olun, o kadar çok çatışma olur. Ne kadar özgüven içersinde konuşarak problemlerimizi çözelim derseniz, o kadar da herkes birbirini daha çok anlamaya başlar. Ama bunu bozucu herhangi bir eylem, herhangi bir saldırı söz konusu olursa da güvenlik güçlerimiz gereğini yaparlar ve buna asla müsamaha edilmez” şeklinde konuştu.
(İHA)