BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.426,62
HABER /  GÜNCEL

60 yıllık daktilosuna şiirle veda etti

Adana Barosu'na kayıtlı avukat Zahit Öztekin, 60 yıldır kullandığı daktilosunu baroya hediye etti.

Abone ol

Adana Barosu'nun sicili en eski avukatından 86 yaşındaki Mehmet Zahit Öztekin, 60 yılı aşkın süredir kullandığı 1947 model Erika marka daktilosunu yazmış olduğu "Vefalı Erikam'a Veda" şiiriyle baroya bağışladı.

Adana Barosu’nda düzenlenen törende duygusal anlar yaşayan 62 yıllık avukat Öztekin, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve adalete güvenin sarsıldığı son dönemde avukatların üstlendikleri rolün değerinin daha iyi anlaşıldığını söyledi. Adliyeye gelirken genç meslektaşlarının üzerindeki cübbeyi görünce müthiş heyecanlandığını vurgulayan Öztekin, "Onun değeri ve anlamı çok büyüktür. Bu duygularla geleceğe taşımakta önemli bir yer tutacağına inandığım bu daktilomu sizlere emanet ediyorum. Ona iyi bakın" dedi. 

"YILLAR GEÇSE DE GÖNLÜMDESİN..." 

Öztekin daha sonra çerçevelettiği "Vefalı Erikam'a Veda" başlıklı şiiri okuması için Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık'a uzattı. Öztekin’nin şiiri şu şekilde: "Nasırlaşan parmaklarımla/ Tuşlarına vurdum, vurdum inledin/ Ömür boyu dinledin/ İlk aşkımdın sen/ Aşklarımı unutacağım/ Fakat seni asla/ Ekmeğimdin, suyumdun/ Belki belki ayrılman/Ürküntü verdi sana/ Fakat ayrılık/ Zor geldi bana/Yıllar yıllar geçse de/ Yüreğimdesin sen/Kendini değerlendirdin/ Marka olmuş müzedesin/ Erikasın, güzidesin/ Hasretini hep yad edeceğim/ Gönlümdesin sessizce ayrıldın hayatımdan/ Veda buselerimle..."

Adana Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu törende okunan şiir büyük beğeni topladı. Baro Başkanı Çıtırık, 62 yılı geride bırakan Öztekin'in örnek bir meslek büyüğü olduğunu kaydetti. Vatandaşın hak arama özgürlüklerine katkı koyan avukatlığın onurlu ve zor bir meslek olduğunu dile getiren Çıtırık, "Türkiye, avukatlık mesleğinin zor icra edildiği ülkelerden birisidir. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki bürokratik engellemeler, yargı alanında, adliye içerisinde ve müvekkiller ile olan ilişkileri bir an aklımızdan geçirdiğimizde nasıl zorluklarla mesleği icra ettiğimiz daha iyi anlaşılır" diye konuştu.

Çıtırık, Türkiye Barolar Birliği tarafından gönderilen 'takdir plaketini’ Mehmet Zahit Öztekin'e sundu.