BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Talihsiz bebeğe komutan baba

Tecavüze uğradıktan sonra koruma altına alınan 17 aylık bebeği bir komutanın evlat edindiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar;

Abone ol

İzmir'de annesinin erkek arkadaşı tarafından tecavüze uğrayan ve öyküsü tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran 17 aylık N.N.B. bebeğe bir asker sahip çıktı.

Bir çok aile tarafından istenen N.N.B.'yi evlat edinen ve uzun süreden beri sır gibi saklanan ailenin reisi, üst düzey bir asker. Halen faal görevde bulunan komutanın eşi ise sivil ve o da aktif görevde. Eşinin öncülüğü ile evlat edinme işlemini gerçekleştiren askerin ve eşinin kimliğini ise, bebeğin geleceği paralelinde insani ve etik kaygılarla gizli tutuyoruz.

YENİ BİR KİMLİK...

Talihsiz bebeğin kaderini değiştiren süreç soluk soluğa bir operasyonla gerçekleştirildi. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya, beklenmedik bir anda sürpriz bir teklif ulaştı. Hemen araştırmalar yapıldı. Nimet Çubukçu da bu süreçte bir kaç kez aile ve anne adayı ile görüştü. Yüzyüze yapılan görüşmelerle aileye güven sağlandıktan sonra düğmeye basıldı.

İlk önce İzmir'den İstanbul'daki Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na getirilen N.N.B.'nin adı değiştirildi. Bu ad değiştirme işlemi hakkında sadece bir kaç kişinin bilgisi oldu. Bunun ardındansa operasyon daha da derinleştirildi.

Bebekle ilgilenmek üzere yeni bir ekip oluşturuldu. Artık N.N.B.'nin yerinde; kayıtlarda hayata ve her şeye yeniden başlayan, sıradan bir aile tarafından evlat edinilmeyi bekleyen başka isimde bir bebek vardı.

Gelecekte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı fazla beklemeden bu bebeğin bulunduğu yuvalar ardı ardına değiştirildi ve izinin tamamen kaybedilmesi sağlandı. Son noktada, bebeği aileye teslim eden görevliler bile kim olduğunu bilmiyordu. Sonuçta bebek ailesine teslim edildi ve tüm ülkede büyük üzüntü ve nefrete yol açan olayda mutlu sona ulaşıldı. Talihsiz bebek şimdi mutlu bir halde yeni yaşamının ilk adımlarını atıyor.



(Haber: Metehan Demir/Sabah)