BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  GÜNCEL

Taliban IŞİD'i uyardı: Afganistan'dan uzak dur

Hareketin iki numaralı ismi Molla Mansur, IŞİD'in lideri Ebu Bekir El Bağdadi'ye bir mektup gönderdi. Mektupta, "Amerikalılara ve onların müttefiklerine karşı yürütülen cihat, tek bayrak ve liderlik altında sürdürülmelidir" ifadesi yer aldı.

Abone ol

Afgan Talibanı, Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) yazdığı bir mektupta "Amerikalılara ve onların müttefiklerine karşı yürütülen cihat, tek bayrak ve liderlik altında sürdürülmelidir" deniyor.

Çağrı, Afgan Talibanı üyelerinin IŞİD’e katılmaya başladığı yönündeki haberlerin ardından geldi.

IŞİD ve Taliban militanlarının aralarında küçük çaplı çatışmaların çıktığı haberleri de geliyordu.

Taliban’ın IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'ye hitaben yazılan mektubunda "IŞİD’in Afganistan işlerine karışarak elde edilen kazanımları tehdit etmesi durumunda karşılık vermek durumunda kalırız" uyarısı da yer alıyor.

Taliban siyasi komitesi başkanı Molla Aktar Mansur imzalı mektupta "Din kardeşliğimizi de göz önünde bulundurarak bu çağrımıza kulak vermenizi ve Afganistan'ın iç işlerine karışmamanızı istiyoruz" deniyor.

2014'te Taliban'ın üst düzey komutanlarından bir kısmı, örgütün yeteri kadar kazanım sağlayamadığından şikayet ederek IŞİD'e katşılma kararı almıştı.

IŞİD'e geçen bu komutanlar, Afgan Talibanı'nın lideri Molla Muhammed Ömer'in hayatta olup olmadığının dahi bilinmediğini ifade ediyordu.

Afgan ve ABD'li yetkililer ülkede IŞD'e desteğin ciddi boyutlarda olmadığını söylese de örgütün bölgedeki etki alanının artmasının düşündürücü olduğunu belirtiyor.