BIST 10.180
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.403,30
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu uyarı son dakika geldi!

Sıcaklıkların arttığı şu günlerde hava durumu raporu şok etti. Özellikle İstanbul'da şiddetli sağanak yağış etkili olacak. Meteoroloji saat 18.00 için son dakika uyarı geçti.

Abone ol

Sıcaklıkların artmasının ardından yeni hava durumu raporları şok etti. Özellikle İstanbul'da öğleden sonra etkili olan yağışlar saat 18.00'da tekrar başlayacak meteoroloji son daki uyarı geçti. Ayrıca yurt genelinde yağışların Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır ile Ağrı'nın kuzey, Artvin'in iç kesimleri ve İstanbul'un Avrupa yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

hava-durumu-yağmur.jpg

METEOROLOJİDEN 2. UYARI GELDİ

Yapılana açıklamada, "İstanbul radarından alınan görüntüler ve yapılan son değerlendirmelere göre, akşam saatlerinde (16:00 -24:00) İstanbul Avrupa yakasında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın zamanla etkisini artırarak il genelinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.   

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ ALARMI!

İstanbul radarından alınan görüntüler ve yapılan son değerlendirmeler sonucu, öğle saatlerinde (12:00 - 15:00 TSİ) İstanbul'un Avrupa Yakasında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde beklenen yağışların; Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır ile Ağrı'nın kuzey, Artvin'in iç kesimleri ve İstanbul'un Avrupa yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, önemeli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinin civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.Yağışların; Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır ile Ağrı'nın kuzey, Artvin'in iç kesimleri ve İstanbul'un Avrupa yakasında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su bakını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Parçalı yer yer çok bulutlu bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı Mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar  Güney ve Güneybatı akşam saatlerinde kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-06-16-at-12.41.46-pm.png

ANKARA'DA YAĞMUR TARIM ALANLARINI HASAR VERDİ

eypazarı ilçesi Oymaağaç Mahallesi'nde etkili olan yağmur, ekili alanlara zarar verdi.

Oymaağaç Mahallesi Çayır kırı mevkisinde etkili olan yağmurun sele dönüşmesinin ardından, bir çok yerde hasar oluştu.

Mahalle sakinlerinden Halil İbrahim Bozkurt’a ait soğan tarlasının bulunduğu alanda etkili olan sel ekili soğanları dibinden sökerken, yağmurun doluya dönüşmesiyle hasarın şiddeti daha da arttı.

Kendisi gibi komşularının da mağdur olduğuna belirten Bozkurt, sel ve dolunun, birçok tarlada zarara neden olduğunu söyledi.

ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı yer yer çok bulutlu bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı Mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Güney ve Güneybatı akşam saatlerinde kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

screen-shot-2015-06-16-at-12.43.59-pm.png