BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  GÜNCEL

Taliban ikinci baskın son dakika çatışma çıktı

Afganistan son dakika haberi dün askeri okula baskında 148 kişinin ölümüne neden olan Taliban üyeleri bugün de bir bankaya baskın yaptı.

Abone ol

Taliban'dan son dakika banka baskını. Taliban düzenlenen baskında 6 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. 22 Banka çalışanı ile müşterinin rehin alındı. 

Afganistan güvenlik güçleri mensuplarının maaşları, Neway Kabul Bank isimli bu banka üzerinden ödeniyor.


Pakistan’da bir okula düzenlenen kanlı baskının ardından Taliban üyeleri, bu kez de Afganistan’da saldırı düzenledi. Afganistan’da başkent Kabil'in 550 km güneyindeki Helmand kentinde Taliban özel bir banka şubesine intihar bombacıları ve silahlarla saldırıp sivilleri rehin aldı.

Helmand Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Ferid Ahmed Ubeydi ise "Aldığımız bilgiye göre 4 Taliban üyesi var. Biri üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Diğerleri güvenlikle çatışmaya girdi" açıklamasını yaptı.

taliban-son-dakika-ikinci-baskin.png
HARİTA KAYNAK:AL JAZEERA

Helmand Valiliği Sözcüsü Ömer Zwak ise yaptığı açıklamada üzerlerinde bomba düzenekleri bulunan silahlı militanların, Helmand kentinin merkezi Laşkergah'daki bir bankaya saldırdığını, bankada bulunan onlarca sivilin militanlar tarafından rehin alındığını bildirdi. Reuters'a konuşan polis kaynakları, saldırganların intihar saldırısıyla girdikleri bankada güvenlik güçleriyle çatıştıklarını ve sivilleri rehin aldıklarını söyledi. Saldırganların kaç kişiyi rehin aldığı henüz belirlenemezken, şubeden kaçan bir banka çalışanı saldırının memurların maaşlarını almaya geldiği sırada gerçekleştiğini söyledi.

ÇOCUKLARI KURŞUNA DİZDİLER

Taliban, Pakistan'ın Peşaver kentinde ordunun yönetimindeki bir okula dün kanlı bir saldırı düzenlemişti. 132'si çocuk 142 kişi baskında öldürüldü. Pakistan yönetimi, saldırganların tek hedefinin en fazla sayıda öğrenciyi öldürmek olduğunu söyledi. Olay, ülkede şimdiye kadarki en kanlı saldırılardan biri olarak kayıtlara geçti.

ekran-resmi-2014-12-17-11.59.20.png
İNTİKAM SALDIRISI

Pakistan Talibanı’ndan okul saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada ise saldırının amacının intikam olduğu belirtildi. Açıklamada, “Okulu hedef aldık çünkü ordu ailelerimizi hedef alıyordu, onların bizim acılarımızı hissetmelerini istiyoruz” ifadeleri yer almıştı. 

5 YILDA BİN SALDIRI

İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Uluslararası Kriz Grubu örgütlerinin son raporlarına göre 2009 yılından bu yana Pakistan'da Taliban en az bin okula saldırı düzenledi.

Uluslararası Kriz Grubu'nun bir raporunda, "Radikal militanlar için okullar, özellikle de kız okulları kolay hedef oluşturuyor" ifadesi yer aldı.

ekran-resmi-2014-12-17-12.04.45.pngekran-resmi-2014-12-17-12.05.41.png