BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Taksitle kurbana büyük ilgi

Ekonomik kriz ve işten çkarmalar çoğalınca kurban da kredi kartıyla satılmaya başlandı. İlgili ise bir hayli büyük!

Abone ol Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların rahat alışveriş yapabilmesi için her gün açık tutulan Kütahya Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında, kredi kartına taksitle yapılan kurbanlık satışları ilgi görüyor.

Pazar işletmecisi Sıtkı Tosun, yaptığı açıklamada, pazarın 1 Aralık'tan itibaren sürekli açık tutulmaya başlandığını söyledi.

Pazarda yoğun bir kalabalık gözlendiğini belirten Tosun, bazı besicilerin bunu ''kuru kalabalık'' olarak nitelendirdiğini ancak, kurbanlık almak niyetiyle gelen vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmek için hafta sonuna kadar sürelerinin bulunduğunu anlattı.

Tosun, büyük baş ve küçük baş hayvan satışı yapılan pazardaki kalabalığın kendilerini memnun ettiğini dile getirerek, hafta sonuna doğru kurbanlık fiyatlarında düşüş beklemediklerini söyledi.

Pazarın, büyük baş ve küçük baş hayvan satışının birlikte yapılması için geçen aylarda modern imkanlarla hizmete girdiğini anımsatan Tosun, şunları kaydetti:

''Kütahya Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında müşterilere cazip imkanlar sunuyoruz. Burada kurbanlık satışlarında kredi kartına taksitlendirme yaptığımızı halka duyurduk. Vatandaşlarımız, kredi kartıyla satış yönünden anlaşmalı olduğumuz padoklar ve celeplerle peşin pazarlık edercesine gidip alışveriş yapıyorlar. Pos makinelerinin olduğu bölüme gelip taksitlendirmeyi gerçekleştiriyorlar. Bunun yanı sıra Afyonkarahisar'dan getirdiğimiz uzman kasaplar tarafından bayram süresince kesim ve parçalama imkanı sunacağız. Aracı olmayanların hayvanlarını, evlerinden alıp, burada temiz ve hijyenik ortamda, veteriner kontrolünde, vahşet görüntülerine meydan vermeden kesip parçaladıktan sonra evlerine ulaştıracağız.''