BIST 10.275
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.396,16
HABER /  POLİTİKA

Seçim öncesi barış ziyareti

Zeki Sezer ile Rahşan Ecevit arasında esen soğuk rüzgarlar yerini küslüğe bıraktı. Bayram öncesi Sezer, Ecevit'i ziyaret edecek.

Abone ol Yerel seçim öncesi DSP de sancılı günlerden geçiyor. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile kendisini eleştiren partinin kurucu başkanı Rahşan Ecevit arasında esen soğuk rüzgarlar yerini küslüğe bıraktı. Sezer Kurban bayramı öncesi Ecevit’i ziyaret edip küslüğü bitirmeyi planlıyor.

DSP’nin büyütülemediğini ve alternatif siyaset üretemediğinden yakınan Rahşan Ecevit ile, DSP lideri Sezer’in köprülerin atılmasına varan tartışma, Haziran ayında yaşandı. Rahşan Ecevit’le, Zeki Sezer 20 Haziran’da Ecevit’lerin Or-An’daki evinde bir görüşme yaptı.

Görüşmede Rahşan Ecevit’in “Beklenilen açılımları yapamadın” eleştirisine Sezer’den “Partinin genel başkanı benim” tepkisi geldi. “Parti büyümüyor” eleştirisini getiren Ecevit’e, Sezer’in cevabı, “Ben yüzde 30’larda bir parti almadım” oldu. Tartışma büyüyünce, Sezer istifa restini çekti. İlerleyen günlerde çözülmeyen bu durum, parti içinde de sorun olmaya başladı ve TBMM’de 13 milletvekiliyle temsil edilen partiyi de ikiye böldü. Kendisine yakın bazı milletvekillerinin desteğiyle yönetime baskı yapan Rahşan Hanım, Zeki Sezer ile küstü ve kapıları kapattı.

PARTİYİ BOYKOT

DSP’nin kurucu başkanı Rahşan Ecevit, partiyi boykot etme yoluna gitti. Or-an’daki evinden çıkmayan ve misafirlerini evinde ağırlayan Rahşan Hanım, Bülent Ecevit’in ölüm yıldönümü nedeniyle DSP tarafından düzenlenen anma törenine katılmadı. DSP’nin 23’ncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde düzenlenen törene de katılmayarak tavrını iyice belli eden Rahşan Hanım, Ramazan Bayramı’nda “elini öperek” barışmak isteyen Zeki Sezer’in bu beklentisini yarım bıraktı.

Rahşan Hanım’dan olumlu bir yanıt alamayan Sezer, yaklaşan Kurban Bayramı’nda da Rahşan Hanım’ın evine gitmeyi planlıyor. Sezer bu ziyaret ile küslüğe de son vermek istiyor.