BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.399,98
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Adanaya Onu istiyor

Erdoğan'ın Aytaç Durak'ın üstünü çizmesi aslında sürpriz değil. Erdoğan bu kentin ağırlığını kaldırabilecek bir isim buldu bile.

Abone ol

Başbakan Erdoğan Aytaç Durak'ı çoktan üstünü çizmişti. Dünkü istifa sadece resmiyet kazandırdı. Gerekçe ise metal yorgunluk, yani yıpranmışlık. Erdoğan'ın temayül yoklaması yaptırmasının altında da bu neden yatıyor.

Peki Erdoğan Adana gibi önemli bir kente kimi düşünüyor? Odatv sitesinin iddiasına göre büyükşehire düşünülen isim Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk. Kulislere yansıyan bu bilgi kesinlik kazanmadı ama ağırlıklı görüş Öztürk'ün Büyükşehir'e aday gösterileceği yönünde..

Aytaç Durak gibi popüler olmasa da kendi belediyesinde başarılı işlere imlza atmış bir isim. Adana'ya yabancı bir isim değil. Üstelik 1999 yılında Adana nasıl bir dünya kenti olabilir?" proje yarışmasında birincilik ödülü almış.

 
 Seyhan Belediye Başkanı Prof.Dr. Azim Öztürk


Hemen Seyhan Belediyesinin internet sitesine baktık. Karşımıza bir mütevazi bir Anadolu belediyesi için oldukça iddialı ve dolu bir site çıktı.

Özgeçimişe bakıldığında gelecek vaat eden bir başkan profili çiziyor. 1963 Tokat Erbaa doğumlu Öztürk'ün kariyerinden bazı başlıklar:

-1996-1997 yıllarında Başbakanlık Yönetim Danışmanı olarak görev yaptı ve “Kamu Yönetiminin Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Bir Model Tasarımı” çalışmalarına katıldı.

-1999-2000 yıllarında ABD, New York, Syracuse Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak Yerel Yönetimler konusunda çalışmalarda bulundu.

-1999 yılında Adana Ticaret Odası'nın düzenlediği “ADANA NASIL BİR DÜNYA KENTİ OLABİLİR?” proje yarışmasında BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ aldı.

-2002-2003 yıllarında bir süre TÜBİTAK – Üniversite Sanayi Araştırma Merkezi'nin danışmanlığını yürüttü ve Çukurova Bölgesinde birçok saygın firmanın da yönetim danışmanlığını yaptı.

-2003 yılında Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı'na getirildi ve Türkiye'de "Kamu yönetiminin yeniden yapılanması" çalışmasına katıldı.

-Evli ve üç çocuk babasıdır. Eşi Betül Öztürk, ABD, New York Devlet Üniversitesi, Çocuk Gelişimi programı mezunudur.

-Yerli ve Yabancı Bilimsel dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi ve 6 kitabı bulunmaktadır.

YAYIMLANMIŞ ESERLERİ

21. Yüzyıl Türkiye'si İçin Yerel Yönetim Modeli ( 1997 )
Küreselleşen Dünya'da Yöneticilik ( 1998 )
Değişim Yönetimine Çağdaş Yaklaşım : Örgüt Geliştirme ( 1998 )
Mahalli İdareler ( 2001 )
Temel İşletmecilik Bilgisi ( 2001 )
İnsan Kaynakları Yönetimi ( 2002 )