BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,98
ALTIN 2.449,73
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de caddeye ses bombası

Taksim'de terör örgütünü protesto eden eylemciler dağıldıktan sonra provokatörler devreye girdi.

Abone ol

Tarlabaşı'nda şehitler için eylem yapan grubun dağılımı sırasında maskeli oldukları öğrenilen ve ara sokaklardan çıkan bir grup caddeye doğru ses bombası attı. Büyük bir gürültü ile patlayan ses bombası çevrede paniğe yol açtı.

Taksim'de terör örgütünü protesto eden eylemciler dağıldıktan sonra provokatörler devreye girdi. Türk bayrakları ile BDP binasına doğru yürüyen gruba polis müdahale etti. Müdahalenin ardından Türk bayraklı grup uzaklaştı. Aradan 20 dakika geçtikten sonra ara sokaklardan çıkan maskeli grup önce Sakızağacı Taksi Durağı'nın bulunduğu caddeye taş atmaya başladı.
Daha sonra maskeli grup aynı taksi durağının önüne ses bombası fırlattı. Büyük bir gürültü ile patlayan ses bombası panik yaşattı. Çevredeki vatandaşlar etrafa kaçışmaya başladı. Polis ekipleri de ses bombasının patladığı yerden hızla uzaklaşarak güvenli bir bölgeye gitti.

Öte yandan ses bombasının patladığı yerde park halinde bekleyen Cihan ekibi de patlamadan yara almadan kurtuldu. Patlama sonrası çevrede küçük çaplı maddi hasar oluştu. Ara sokaklarda da yasadışı eylemlerin yapıldığı ve bazı sokaklara molotoflu saldırıların gerçekleştiği öğrenildi.