BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.422,49
HABER /  GÜNCEL

Polis gösteride havaya ateş açtı

Gaziantep'te düzenlene 'teröre lanet' yürüyüşünde tansiyon yükseldi. Gerginliğin üzerine polis havaya ateş açtı.

Abone ol

Gaziantep'te düzenlenen 'Teröre lanet' yürüyüşüne katılanlara, çevredeki bir evden bir kadının zafer işareti yapmasıyla başlayan gerginlik, polisin havaya ateş açmasıyla güçlükle önlendi. Olaylarda, bazı kişiler atılan taşlarla yaralandı.

Gaziantep'te çeşitli sivil toplum örgütleri ve Facebook üzerinden örgütlenen vatandaşların da katılımıyla 'Teröre Lanet' yürüyüşü düzenlendi.

Demokrasi Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, terör örgütü aleyhinde slogan atarak Hakkari Çukurca'da şehit olan 24 askerden Gaziantepli Fevzi Kazak'ın Zeytinli Mahallesi'ndeki evine yürüdü. Grup mahalleye geldiğinde göstericilerin sayısı yaklaşık 5 bine ulaştı.

Bu sırada iddiaya göre, Kayaönü Mahallesi'nde bir evin balkonuna çıkan bir kadın, terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atarak, 'zafer' işareti yaptı. Kadının bulunduğu apartmanın damında bulunan küçük yaştaki çocuklardan bazılara da gruba 'zafer' işareti yapınca ortalık karıştı.

Bunun üzerine yürüyüşe katılan bazı vatandaşlar kadın ve çocuklara bağırarak tepki gösterdi. Daha sonra polis ve bazı vatandaşlar olayların büyümesini engelledi. Kalabalık ardından yürüdükleri şehit Fevzi Kazak'ın evi önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyarak, 'Hepimiz Fevzi'yiz' sloganları attı, şehit babasına başsağlığı diledi.

POLİS ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

Şehidin babası Mehmet Kazak'ın elini öpüp, dönüşe geçen grubun kendilerine zafer işareti yapan evin önünden geçme girişimi, polis tarafından engellenmeye çalışıldı. Ancak, polis barikatını yaran grup, söz konusu evin önüne gelerek evi taşlamaya başladı.

Bu sırada polis ile evi taşlayanlar arasında arbede çıktı. Olayı yatıştırmakta güçlük çeken polis havaya ateş açtı. Ortalığın savaş alanına döndüğü mahallede atılan taşların isabet ettiği bazı vatandaşlar çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olaya karışan bazı kişiler gözaltına alınırken, diğer vatandaşlar polis çemberi altında kent merkezinde protesto yürüyüşüne devam etti.