BIST 10.062
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.424,58
HABER /  GÜNCEL

İlk kurtarma ekipleri deprem bölgesinde

Van'da meydana gelen depremin ardından birçok kurtarma ekibi bölgeye hareket etti

Abone ol

Van'da meydana gelen depremin ardından birçok sivil toplum örgütü ve yerel yönetim bölgeye kurtarma ekibi gönderdi.

Bölgeye ilk ulaşan ekip AKUT oldu...

 Van'da bugün meydana gelen deprem sonrası Kocaeli'den Büyükşehir İtfaiye, Su İşletmesi, AKUT Kocaeli Ofisi ekibi ve gönüllülerden oluşan yaklaşık 300 kişilik ekip bölgeye hareket etti.

Tüm Marmara'yı sarsan 17 Ağustos depreminin ardından, yaşananlardan alınan tecrübelerle Türkiye'nin en donanımlı ve eğitimli itfaiye birimlerinden biri haline gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyecilerinden oluşan kurtarma ekibi, Sivil Savunma, AKUT Kocaeli Ofisi ekibi, Gölcük'te kurulan GESOTİM Arama Kurtarma timinin de aralarında bulunduğu 300 kişi gruplar halinde bölgeye hareket etti.

İHH'DE YOLA ÇIKTI

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Van'da meydana gelen depremin ardından bölgeye hareket etti. İHH'dan yapılan açıklamaya göre, İHH'nın yakın illerdeki ekipleri de yardım çalışmalarına katılmak için Van'a gitti. Bölgeye ayrıca bir yardım tırı ve günlük 10 bin kişiye sıcak yemek imkanı sağlayan gezici aşevi gönderildi.Bölgeye gönderilen ekipler, fizibilite çalışmaları da yaparak ihtiyaçları belirleyecek.

ARAMA KURTARMA KÖPEKLERİ GÖNDERİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi de 18 kişilik bir arama kurtarma ekibini bölgeye gönderdiğini açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi4nden yapılan açıklamaya göre, Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı 18 kişilik arama kurtarma ekibi bölgeye gönderildi. Ekibin, K-9 adı verilen 3 arama kurtarma köpeğini de Van'a götürdüğü belirtildi.

KİMSE YOK MU DERNEĞİ BÖLGEYE İNTİKAL ETTİ

Kimse Yok Mu Derneği, deprem bölgesine acil operasyon ekibi gönderdi. Dernekten yapılan yazılı açıklamada, deprem bölgesine acil operasyon ekibi gönderildiği, Erzurum ve Ankara şubelerinden de bölgeye çadır, su, battaniye ve gıda yollandığı kaydedildi.