BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Taksim savaş alanına döndü!

Beyoğlu'nda Emek Sineması'na girmek isteyen eylemcilere polis müdahale etti

Abone ol

Aralarında sanatçılarında bulunduğu kalabalık, Emek Sineması'nın bulunduğu binanın yenileme çalışmalarını protesto etmek için yürüyüşe geçti.

Taksim'de buluşan grup, Emek Sineması önüne geldiğinde polis engeliyle karşılaştı. Emek Sineması'nın bulunduğu sokağa girmek isteyen eylemciler, polisle tartıştı. Sokağa girmek için barikata yüklenen eylemcilere, polis biber gazıyla müdahale etti. Bunun üzerine eylemciler de taş ve sopalarla polise saldırdı. Yaşanan arbedede İstiklal Caddesi adeta savaş alanına döndü.

Bazı eylemciler panzerin önünü kapatmaya çalıştığı görüldü. Bu sırada bazı eylemciler de sıkılan tazyikli suyun şiddetiyle yere düştü. Eyleme katılan sanatçıların da zor anlar yaşadığı görüldü.

Sanatçılar ve gazeteciler, polis müdahalesine, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yazdıkları mesajlarla tepki gösterdi:

devin özgür çınar @devinozgurcinar : "Ara sokaklardan kaçmaya çalisan insanlara biber gazi attilar...Yuh olsun size..yuh."

Cigdem Mater @cigdemmater : "Sinema yazarı ve SİYAD üyesi Berke Göl'ü, hukuka aykırı olarak gözaltına aldılar. Kelepçelendi, avukat görüşmesine izin verilmiyor."

Yekta Kopan @yektakopan : "7 Nisan 2013. Berke Göl'ün, şehrinin kültürel hafızasına sahip çıkmak isteyen bir sinema yazarının kelepçelenerek gözaltına alındığı gün."

Cem Erciyes @cemerciyes: "Emek protestosu yapanlari dağitmak icin İstiklal Caddesini savaş alanina çevirdiler."

Gunes Duru @gunesduru: " Sokağa çıkıp hiç bir konuda tepki gösterilemeyecekse kömür yerine biber gazı verin evde ölelim."

taksim-protesto.jpg