BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.436,42
HABER /  GÜNCEL

TSK AK Parti'ye itaat ediyor!

Negahan Alçı'nın TSK'ya yakın çevrelerden edindiği bilgilere göre Genelkurmay hükümetin politikalarına destek veriyor.

Abone ol

Milliyet yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde TSK'nın neden sessiz kaldığını yazdı. Genelkurmay içerisindeki güvenilir kaynaklara danıştığını söyleyen Alçı askerlerin yazılı emir beklediklerini iddia etti.

İşte Alçı'nın bugünkü yazısı:

Çözüm süreci büyük bir hızla ve son derece olumlu bir şekilde ilerliyor. Eskiden böyle netameli konularda ilk akla gelen “Genelkurmay ne diyor?” olurdu. Gazeteciler Genelkurmay’ın görüşünü alıp hükümeti dövme yarışına girerlerdi. Çok şükür o askeri vesayet günleri geride kaldı...

Ancak öyle de olsa ben böyle hayati bir dönemde generallerin ne düşündüğünü merak ettim. ‘Kimse sormazsa işin peşine ben düşer, durumu öğrenirim’ dedim ve Genelkurmay’a yakın kaynaklara danışarak ‘içerideki havayı’ kokladım.

İzlenimime göre TSK’nın tutumu şöyle: Devlet politikasına tamamen bağlılar. Sivil hükümet ne emrederse yapmakla yükümlü olduklarının altını çiziyorlar. Eski dönemin yanlış alışkanlıklarını tamamen terk etmiş görünüyorlar. Anladığım kadarıyla içeride farklı görüşte olanlar var tabii ama Necdet Özel’e ve sivil iradeye itaat tam. Ancak subayların ve generallerin ortak bir hassasiyeti var:

Sınır dışına çekilme sürecinde ilgili komutanlıklarına yazılı bir emir gönderilmesinin daha doğru olacağına inanıyorlar. Başbakan’ın talimatıyla Genelkurmay resmi yazılı bir emri ilgili komutanlıklara gönderirse rahatlama sağlanacağına inanıyorlar. Aksi takdirde sınırdan geçen PKK’lılara dokunmayan komutanlar da ileride yargılanabilir, suçlanabilir diye endişe ediyorlar.