BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Taksim Platformu kararını açıkladı

Taksim Platformu, 'Gezi Parkı' olaylarında mahkeme sevk edilen 12 kişinin serbest bırakılmasının ardından basın açıklaması yaptı

Abone ol

Kararın ardından İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Taksim Platformu üyeleri, "45 gündür sürdürdüğümüz mücadelemizi aynı güç ve kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi. 

CHP'Lİ VEKİLLERDEN DESTEK

Mahkemenin 12 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakması üzerine adliye önünde bekleyen kalabalık bir grup sevinç gösterisinde bulundu. 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Baskılar bizi yıldıramaz, 'Her yer Taksim her yer direniş' şeklinde sloganlar atıldı, pankartlar açıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile bazı CHP'li vekiller yargılanan eylemcilere destek için adliyeye geldi. 

MÜCADELEYE DEVAM EDECEKLER

Taksim Platformu'nun basın açıklamasından bazı satır başları ise şu şekilde: "45 gündür Taksim'de, İstanbul'da, İzmir'de Dersim'de, Adana'da, Türkiye'nin dört bir yanında parkımıza sahip çıkmak için, yaşam tarzımıza sahip çıkmak için direniyoruz. 45 gündür hep birlikte mücadele ediyoruz. Gaz bombalarıyla, toplarla, plastik mermilerle, tazyikli suyla saldırıyorlar. Gözaltına alıyorlar. Korkmuyoruz, yılmıyoruz. En son 8 Temmuz'da Gezi Parkı'na gitme suçu işleyen Taksim Dayanışması üyelerini gözaltına aldılar. 3 gündür hukuksuz bir şekilde gözaltında tutuldular. Ve bu gün nihayet adliyeye getirildiler. Sabahtan beri buradayız. Sabahleyin de arkadaşlarımızı alacağımızı söyledik. 50 arkadaşımız bugün adliyeye getirildi. 38 arkadaşımız savcılıktan serbest bırakıldı. 12 arkadaşımız tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Öğlen yaptığımız açıklamada tek bir arkadaşımızı size bırakmayacağız dedik. Ve arkadaşlarımızı aldık. İşte 50 arkadaşımız aramızda, onlara hoşgeldiniz diyoruz. 45 gündür sürdürdüğümüz mücadelemizi aynı güç ve kararlılıkla sürdüreceğiz."

Kalabalık grup, adliye önünde bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.