BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.496,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Zeyid Aslan yine ağzını bozdu

Meclis'te Kamer Genç'e ağır küfürler ederek olay olan AK Partili vekil Zeyid Aslan yine ağzını bozdu. Bu kez kadın gazetecilere bakın neler söyledi?

Abone ol

Meclis Genel Kurulu'nda CHP Milletvekili Kamer Genç'e ağır küfürler eden, kınama alan ve Böcek Komisyonu Başkanlığından istifa etmek zorunda kalan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan bu defa kadın gazetecilere hakaret etti. Aslan, gazetede uyuyan fotoğraflarının çıkmasına tepki gösterirken, "Sizin bacak aranızı çekip yayınlarım" dedi.

TBMM'deki torba yasa teklifi görüşmeleri nedeniyle milletvekilleri gecenin geç saatlerine kadar Genel Kurul'da mesai yapıyor. Bazı milletvekilleri iktidar kulisi tarafındaki bahçede koltuklara uzanarak dinleniyor. Bu fotoğraflardan birinde ayakkabılarını çıkarmış halde bahçede uyurken görüntülenen Aslan'ın fotoğrafı, Sözcü Gazetesi'nde yayınlandı. Ancak fotoğraf Aslan'ı çok kızdırdı.

İktidar kulisinden bahçeye çıkan dört kadın gazeteciden biri, bahçede oturan Aslan ile karşılaşınca selam verdikten sonra "Uyurken çekilen fotoğrafınızı basmışlar" diye takıldı. Kadın gazeteciler bahçede bir oturma grubuna yerleşirken, hemen arkalarından gelen Aslan sinirli ifadelerle azarlamaya başladı.

BACAK ARANIZI ÇEKİP GAZETEYE BASARIM

Ses tonunu yükselten Aslan, "Sizi buraya sokmamak lazım. Geçen sene de aynısını yaptınız. Bir dahaki dönem hiçbiriniz buraya giremeyeceksiniz. Gazetecilerin buraya alınmaması için elimden geleni yapacağım. Siz bu yaptığınızı gazetecilik mi sanıyorsunuz? Biz de insanız, yoruluyoruz. Ben de sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam ‘Bunların gerçeği bu’ diye.... Ahlaksız olurum değil mi? Ama sizinki gazetecilik oluyor" diye konuştu.

İŞTE O FOTOĞRAF

 
PMD TEPKİ GÖSTERDİ

Gazeteciler şaşkınlık içinde söyleyecek söz düşünürken Aslan, çalan cep telefonuyla konuşmaya başlayarak masadan uzaklaştı. Gazeteciler karşılaştıkları durumu AK Parti grup başkanvekillerine anlatarak Aslan'dan şikayetçi oldu. Grup başkanvekilleri gazetecilere, "milletvekilinin kastının olamayacağını, konuyu kendisiyle görüşeceklerini" söyledi. Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) yönetimi de Aslan’a tepki gösterdi.

PMD'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Adalet ve Kalkınma Partisi Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, 11 Temmuz 2013 günü saat 15.30 sularında TBMM iktidar kulisi bahçesinde dört kadın parlamento muhabirine hakaret içerikli ifadelerde bulunmuştur. TBMM’de gazeteciler, halkın gerçekleri öğrenme hakkı adına kamusal görev yapmaktadır. Halkın gerçekleri öğrenme hakkı kutsaldır ve hiçbir biçimde sansürlenemez, engellenemez...

Unutulmamalıdır ki; TBMM kampusu kamusal alandır ve Meclis’teki tüm faaliyetler parlamento muhabirleri aracılığı ile halkın denetimine açıktır. Kurulduğu günden bu yana millet adına Meclis’e ayna tutan parlamento muhabirleri, zor koşullar altında kamusal görevini yerine getirmeye, toplumun “gözü, kulağı, sesi” olmaya çalışıyor; halkın bilgi edinme hakkı için mücadele veriyor. Gazetecilerin olmadığı, özgürce çalıştırılmadığı, yasaklanıp sansürlendiği toplumlarda demokrasiden söz edilemez… Gazetecilerin susturulduğu toplumlarda sokaktaki insan "kör ve sağır" demektir… Bu bilinçle hareket eden parlamento muhabirleri, iktidar partisine mensup bir milletvekili tarafından “sözlü tacize” uğramıştır. Parlamento Muhabirleri Derneği olarak, kadın gazetecilere hakaret ve taciz içerikli ifadeler kullanan Zeyid Aslan’ı kınıyoruz… Ve derhal kadın gazetecilerden özür dilemeye davet ediyoruz…"


Meclis'te küfürlü tutanak kavgası

Meclis'te sular durulmuyor. AK Partili Zeyid Aslan ile CHP'li Kamer Genç arasında yaşanan kavga Meclis'te soğuk rüzgarlar estirmeye devam ediyor. (Devamı...)

39951.jpg