BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.437,99
HABER /  DÜNYA

Mısır’da Ramazan sokakta geçiyor

Ordunun darbe yaptığı Mısır’da Ramazan’ın ikinci gününde de iftar meydanlarda yapıldı. Özellikle darbeyi protesto eden İhvan taraftarlarının...

Abone ol

Ordunun darbe yaptığı Mısır’da Ramazan’ın ikinci gününde de iftar meydanlarda yapıldı. Özellikle darbeyi protesto eden İhvan taraftarlarının toplandığı Rabiatül Adeviye Meydanı’nda binlerce kişi aynı sofrada iftar açtı.
Mısır ordusunun Cumhurbaşkanı Mursi görevden darbe ile alınmasının ardından Müslüman kardeşlerin taraftarlarının başlattığı protestolar Ramazan’ın gelmesine rağmen artarak devam ediyor. İhvancıların toplandığı Rabiatül Adeviye Meydanı, Ramazanın ikinci gününde de tıklım tıklım doldu. Gece gündüz meydandan ayrılmayan İhvan taraftarları ikinci iftarı da meydanlarda yaptılar. Yere kurdukları büyük sofralara hep birlikte oturan İhvancılar, ezanın okunmasını Kur’an okuyarak bekledi.
Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açan darbe karşıtı taraftarlar, daha sonra namaza durdu. Kadın ve çocukların da yoğun olarak katılım gösterdiği Adeviye Meydanından binler aynı anda saf tuttu. Namazın ardından ise yemeklerini yiyerek darbeyi protesto etmeye devam ettiler.