BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Taksim Dayanışma Platformu Erdoğan'la görüşüyor

Gezi Parkı kampanyası yürüten Taksim Dayanışma Platformu'nun temsilcileri ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki görüşmesi TSİ 23.30'da başladı.

Abone ol

Gezi Parkı kampanyası yürüten Taksim Dayanışma Platformu'nun temsilcileri ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki görüşmesi TSİ 23.30'da başladı.

Platform, bir çok meslek örgütü ve demokratik kitle örgütünden oluşuyor.

Başbakan Erdoğan dün farklı bir grupla görüşmüş, ancak bu grubun Gezi Parkı eylemcilerini ne ölçüde temsil ettiğine ilişkin eleştiriler dile getirilmişti.

Görüşmeye Taksim Dayanışması'nı temsilen TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Prof. Dr. Beyza Üstün ve Mimarlar Odası üyesi Derya Karadağ katılacak.

Heyette ayrıca KESK'ten bir kadın temsilcinin de yer alacağı belirtiliyor.

Erdoğan'la görüşen heyette ayrıca sanatçılar, Yavuz Bingöl, Nebil Özgentürk, Sunay Akın, Ceyda Düvenci, Halit Ergenç, Ali Sunal ve Mahsun Kırmızıgül de var.

Erdoğan bu sabah Gezi Parkı'nda bulunanlara ve ailelerine seslenerek, ''Son bir defa uyarıyorum. Anneler ve babalar çocuklarınıza sahip çıkın, daha fazla bekleyemeyiz'' demişti.

Annelerden destek

Gezi Parkı'nı korumak için eylemde bulunan gençlerin anneleri bu akşam parka giderek çocuklarına destek verdiler.

Gezi Parkı'nın etrafında el ele tutuşarak bir insan zinciri oluşturan yüzlerce anne, çocuklarını korumak için orada olduklarını söylediler.

"Her yer anne her yer direniş", "Abdullah Cömert Çocuğumuzdur" sloganları atan anneler alkışlarla desteklenirken kol kola giren anneler AKM önünde toplanan polislerin önünden geçtikten sonra dağıldılar.

Müdahale olursa KESK iş bırakacak

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Gezi Parkı'na bir polis müdahalesi düzenlenmesi durumunda 240 bin üyesiyle iş bırakacaklarını ve Türkiye genelinde meydanlara yürüyeceklerini açıkladı.

KESK Yürütme Kurulu toplantısının ardından kamuoyuna yapılan açıklamada ise Türkiye’de 17 gündür süren bir direniş yaşandığı belirtilerek "Direnişin başından bu yana halkın yanında ve parçası olan KESK, tarihsel sorumluluğunun gereklerini yerine getirmekte tereddüt etmeyecektir" denildi.

Açıklama şu sözlerle bitirildi: "Bu kapsamda KESK; tüm kamu emekçilerini başta İstanbul olmak üzere tüm illerde Saat 21.00 itibariyle başlayacak eylemlerde direnişin aktif bir parçası olmaya çağırmaktadır.

Yine bu gece Gezi Parkına müdahale edilmesi halinde yarın sabah itibariyle işyerlerine giderek tüm kamu emekçilerini direnişi sahiplenmeye çağıracak ve iş bırakarak şehirlerin merkezi meydanlarına yürüyecektir. Bu kararımız sadece bu gece için değil, Gezi Parkına saldırı yaşandığı an itibariyle de geçerli olacaktır.

KESK olarak; eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye’nin kurulması mücadelesinde kamu emekçilerini, işçileri, gençleri, kadınları ve tüm halkımızı direnişin parçası olmaya ve mücadeleyi büyütmek için bir adım daha öne çıkmaya çağırıyoruz."