BIST 9.797
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,02
HABER /  GÜNCEL

Taksim 1 Mayıs’a hazır

Taksim Meydanında yapılması planlanan izinsiz 1 Mayıs gösterilerini önlemek amacıyla bir dizi önlem alındı. Öte yandan, esnaf da olası biber...

Abone ol

Taksim Meydanında yapılması planlanan izinsiz 1 Mayıs gösterilerini önlemek amacıyla bir dizi önlem alındı. Öte yandan, esnaf da olası biber gazlı müdahalelerden etkilenmemek için gaz maskesi temin etti.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim’de alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin polis, helikopterle havadan keşif yaptı. Yaklaşık yarım saat boyunca havadan Taksim Meydanının inceleyen yetkililer, tedbirleri değerlendirdi. Taksim’e çok sayıda ek bariyer de getirildi. Bazı yerlere bariyer konulurken, henüz Taksim’in tamamına bariyer dizilmediği görüldü. Meydanda bulunan MOBESE kameraları da son kez kontrol edildi.
1 Mayıs günü yayın yapacak olan televizyon kanalları ise canlı yayın araçlarını Taksim Meydanı’na kurdu.

BEYOĞLU ESNAFINDAN GAZ MASKELİ 1 MAYIS ÖNLEMİ
Beyoğlu esnafı ise, muhtemel olaylara karşı gaz maskesiyle önlem almaya başladı. Gaz maskesi takıp döner kesen bir esnaf, 1 Mayıs’ın provasını yaptı.
Döner ustası Şevki Aktaş, yaşanabilecek olaylarda polisin gaz bombası kullanması ihtimalini değerlendirip, gaz maskesiyle önlem aldı. Yüzüne taktığı gaz maskesiyle döner kesen Aktaş, 1 Mayıs’ın provasını yaptı. Vatandaşlar da gaz maskeli döner ustasının fotoğraflarını çekti. Aktaş, önceki yılların tecrübesiyle bu yıl gaz maskesiyle önlem aldıklarını belirten Aktaş, “Rahat olmuyor ama daha önceki tecrübelerimize dayanarak önlemimizi aldık. Bugünden ön alıştırma yapıyoruz, yarın zorluk çekmeyelim diye” dedi.
Öte yandan, Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı ekipler Tarlabaşı’ndaki çöp konteynerlerini kaldırdı. Yaşanabilecek olaylarda grupların yollara barikat kurmaması için kaldırılan çöp konteynerleri, kamyonetlerle götürüldü.
(İHA)