BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.394,78
HABER /  EKONOMİ

Ali Babacan'dan döviz uyarısı!

Ali Babacan Türkiye’ye dövizin borç olarak değil, yatırım olarak gelmesi gerektiğine dikkat çekti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’ye dövizin borç olarak değil, yatırım olarak gelmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Cari açıkla mücadele en önemli konumuz. Eğer yapısal olarak bunun tedbirini almazsak Türkiye’nin büyümesinin önünde sürekli bir hız limiti olacak.

Bir bakıma potansiyelimizi tam olarak kullanamayacağız” dedi. Finansal Kurumlar Birliği 2. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Babacan, geçen yılın, Fed’in yeni uygulamaları, Gezi olayları ve 17 Aralık süreci gibi pek çok olumsuzluğun yer aldığı zor bir yıl olduğunu belirterek, “Ancak bütün olumsuzluklara karşın yıl bittiğinde koyduğumuz yüzde 4’lük büyüme hedefine ulaştık. 2014’te de yine bizim için en önemli konu kuşkusuz cari açıkla ve enflasyonla mücadelenin devamıyla ekonomideki yeniden dengeleme sürecinin devamı olacak” diye konuştu.

Büyümenin iç talep ağırlıklı olduğu zaman maalesef tasarruf oranlarının düştüğünü ve beraberinde yüksek cari açığın geldiğini kaydeden Babacan, şunları söyledi: “Cari açığımızı düşürebilirsek, Türkiye’nin sıhhatli büyümesi mümkün olacaktır. Artık kamu borcu ekonomi üzerinde risk alanı değil. Ancak özel sektörün borçluluğu önemli, şimdi bu konuya odaklanıyoruz.”