BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  GÜNCEL

Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır-yıl sonu karne notu hesaplama

Takdir teşekkür hesaplamayla ilgili tüm detaylar İnternethaber.com'da. 2017-2018 eğitim yılı 8 Haziran'da sona erecek.Yaz tatili yaklaşırken milyonlarca öğrenci e-okul sistemine girerek not ortalamalarını hesaplıyor. Peki takdir ve teşekkür belgelerini hedefleyenler not ortalamalarını nasıl hesaplayacak?

Abone ol

Okulların kapanmasına artık kısa bir süre kaldı. 8 Haziran'da okullar kapanacak, öğrenciler 3 aylık yaz tatiline girecek.  Okullarda karne gününe sayılı günler kala milyonlarca öğrenci takdir ve teşekkür belgeleri için not ortalamalarını hesaplıyor. Peki e-okul takdir-teşekkür hesaplama nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre öğrencilerin takdir ve teşekkür alabilmeleri için öncelikle tüm derslerle başarılı olmaları ve ağırlıklı not ortalamalarının ise 70'den aşağı olmaması gerekiyor. Bu öğrencilerin davranış puanları ise 100 olarak belirtiliyor.

Aynı yönetmeliğe göre teşekkür belgesi almaya hak kazanan öğrencilerin not ortalamalarının 70.00- 84,99 arasında olması gerekiyor. Taktir belgesi için de 85.00 ve daha yukarı not ortalaması olan öğrenciler için düzenlenecek.

E-OKUL TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

Yönetmelikte yer alan diğer maddeler ise şöyle:

- Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesiile ödüllendirir.

- Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere ise okulun iftihar listesinde yer verilir.

Bir dersin dönem puanı sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. İşletmelerde beceri eğitiminde dönem puanı, işletmedeki eğitim süresince öğretmen, usta öğretici veya eğitici personel tarafından temrin, proje, iş, deney ve hizmet değerlendirmesinden verilen puanlar, varsa telafi eğitimi süresince okulda temrin, proje, iş ve hizmetlerden aldıkları puanlar ve alanıyla ilgili yarışmalarda alınan ve işletmeye bildirilen puanların aritmetik ortalamasıdır. Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.