BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  GÜNCEL

Tahliyelerini istediler

Bursa’da ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in medyumu Halit Kayaokay’ı 25 bin lira yüzünden öldürüp dere yatağına gömdükleri iddia edilen genç k...

Abone ol

Bursa’da ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in medyumu Halit Kayaokay’ı 25 bin lira yüzünden öldürüp dere yatağına gömdükleri iddia edilen genç kadın ve sevgilisi tahliyelerini talep etti.
Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten adam öldürmek ve nitelikli yağma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15’er yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklardan 29 yaşındaki S.K. ile sevgilisi N.Y. (42), tekrar kez hakim karşısına çıktı. Geçen yıl İbrahim Tatlıses’in yakın dostu olan meydum Halit Karaokay’ı 25 bin lira yüzünden öldürüp dere yatağına gömmekle suçlanan iki sevgili, tahliye talebinde bulundu.
Sanıklardan S.K.’nın avukatı Ramadan Mandacı, “Müvekkilim S.K.’nin bu öldürme olayından önce tehdit edildiğine ilişkin şahitlerimiz bulunmaktadır. Suç vasfının değişme ihtimali vardır.Bunların göz önünde bulundurularak müvekkilimin tahliyesini istiyoruz” dedi.
Diğer tutuklu sanığın Avukatı Yetkin Kılıç da müvekkilinin tutuksuz yargılanması talebinde bulundu.
Mahkeme şahitlerden N.D. ve H.N.B.’nin çağrılarak sanık N.Y’nın, S.K.’yı nasıl tehdit ettiğine ilişkin bilgilerinin sorulmasına karar verdi. Sanıkların tahliye talebini suçun delil ve mahiyetini göz önünde bulundurarak reddeden mahkeme, davayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.
(İHA)