BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Tahliyelere MHP'den çok sert tepki!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Bakan çocukları ve Reza Zarrab hakkında tahliye kararı verildi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

17 Aralık günü gözaltına alınan Rıza Sarraf, Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan dahil 5 kişi için talihe kararı alındı.

5 kişi hakkında atılı suçların şüpheliler lehine değişme ihtimali, delillerin toplandıkları, sabit ikametgah ve konumları gereği kaçma ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığından ayrı ayrı tahliyelerine karar verildi.

Tahliyelere tepki gösteren MHP Iğdır milletvekili Sinan Oğan İnternethaber'e konuştu:

ZARRAF AKP HÜKUMETİNİ TEHDİT ETMİŞTİR

"Öyle anlaşılıyor ki Reza Zarrab AKP hükumetini tehdit etmiştir. Böyle apar topar, hiçbir hukuk kaidesine riayet etmeden, hukuku yok sayarak, evinde para sayma makinaları, kutu kutu paralar olan insanları ve hakkında o kadar suçlama bulunan insanları hiçbir şey olmamış gibi dışarı çıkarmanın başka izah edilebilir bir tarafı olamaz. Demek ki Reza Zarrab'ın bunlarla ilgili bildiği çok sıkıntılı konular var ki, bir an önce onu aklamanın yoluna gitmişler."

ENGİN ALAN'IN İÇERDE OLMASINI NASIL İZAH EDECEKLER

"Hukukta vicdan olmaz, vicdan insanlarda olur, hukukta yazılı kaideler var ama bunlar hiçbir vicdana sığmayacak uygulamalar yapıyorlar. Türk milletinin oylarıyla seçilen Engin Alan'ın hapiste olmasını ama Reza Zarrab'ın dışarı salıverilmesini nasıl izah edecekler? Bu ordunun Genelkurmay Başkanı'na terörist deyip içeri tıkanlar, evlerinde kutu kutu para olanların iki ayı geçmeden dışları salınmasını nasıl izah edecekler? Bunu hangi vicdana, izana, hangi akla anlatacaklar ve hangi hukuk kuralıyla bunu izah edecekler doğrusu merak ediyorum. Ama bunların hepsi Türk milletinin gözü önünde olan hadiselar, hukuk kuralları bugün bunların elinde oyuncağa çevrilse de, bunların cezasını hukuk yoluyla, mahkeme yoluyla vermek mümkün değilken, 30 Mart'ta bunların cezasını millet verecek, inşallah hep birlikte göreceğiz.