BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tahir Elçi hakkında savcılıktan açıklama!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayetiyle ilgili soruşturma dosyası hakkında bilgi verdi. İşte Elçi cinayetiyle ilgili elde edilen ilk bulgular;

Abone ol

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve 2 polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili başsavcılık ilk incelemelerini tamamladı. Saldırıda mermi çekirdeğinin Elçi'nin ense soldan kafatasına isabet ettiği, ölümün de bu nedenle gerçekleştiği belirtildi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile 2 polis memurunun yaralandığı olayla ilgili açıklama yaptı. İşte Elçi'nin ölümüne neden olan olayla ilgili savcılığın yaptığı açıklamadan önemli notlar;

- Saldırıda1 adet mermi çekirdeği Tahir Elçi'nin ense soldan kafatasına isabet ederek arkadan öne aşağıdan hafif yukarıya ve soldan hafif sağa seyirle harabiyet yaparak alın sol taraftan vücudu terk etti.

- Silah uzak bir mesafeden ateşlendi. 

Polis Memuru Ahmet Çiftaslan’nın ölümün vücuda isabet eden iki adet ateşli silah mermi çekirdeğinin her birinin müstakilen öldürücü nitelikte olup, ölüm bu şekilde gerçekleşmiştir.

- Polis Memuru Cengiz Erdur’un ölümün vücuda isabet eden bir adet ateşli silah mermi çekirdeği öldürücü niteliktedir ve ölüm bu şekilde gerçekleşmiştir. 

- Polis Memurlarının şehit edildiği olayda kullanıldığı anlaşılan ticari araç sürücüsü A.S., Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır.

- Olayın şüphelisi olduğu değerlendirilen M.G. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebiyle Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkartılmış, diğer şüphelinin kimlik tespit çalışmalarına devam edilmektedir.