BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,72
ALTIN 2.409,04
HABER /  GÜNCEL

Tacizi itiraf eden rahip, bakım evine müdür oldu

Geçmişte çok sayıda erkek çocuğuna cinsel tacizde bulunduğunu itiraf eden Hollandalı Katolik Rahip Cornelio'nun, halen Brezilya'da çocuklarla birlikte çalıştığı ortaya çıktı.

Abone ol

Geçmişte çok sayıda erkek çocuğuna cinsel tacizde bulunduğunu itiraf eden Hollandalı Katolik Rahip Cornelio'nun, halen Brezilya'da çocuklarla birlikte çalıştığı ortaya çıktı.

Rahip Cornelio, kiliseye ait gündüz bakım merkezinde görev yapıyor ve gün boyu çocuklarla birlikte zaman geçiriyor.

Katolik Kilisesi'nin, taciz olaylarından haberdar olmasına rağmen hiçbir yaptırımda bulunmadığı belirtiliyor.

Hollandalı misyoner rahiplerin Antiller, Çin ve Şili'de çok sayıda taciz ve istismar olayına karıştıkları kaydediliyor.

Hollanda Katolik Kilisesi'nde 1962 - 1988 yılları arasında gençlik merkezi sorumlusu olarak çalışan Rahip Cornelio, erkek çocuklarına yönelik taciz iddiaları ile gündeme geldi.

Cornelio, Hollanda'ya bağlı Curaçao adasında çok sayıda erkek çocuğuna cinsel tacizde bulunmakla suçlandı.

Curaçao'da birbirinden bağımsız 3 kişinin Rahip Cornelio hakkındaki taciz şikayeti üzerine başlayan araştırmada, taciz olaylarının boyutunun sanılandan büyük olduğu ortaya çıktı.

Cornelio, Katolik Kilisesi tarafından oluşturulan istismarlarla ilgili merkeze, Curaçao'da çok sayıda çocuğa tacizde bulunduğunu itiraf etti.

Kilise, Antiller'deki çocuk taciz ve istismarı konusunda Hollandalı din adamlarına yönelik suçlamalar konsunda bir komisyon oluşturdu.

Mağdurların anlatımı, tanık ifadeleri ve rahiplerin taciz itirafına rağmen suçlulara herhangi bir yaptırımda bulunulmadı.

Hollanda Televizyonu'nda yayınlanan "Dag Onderzoek" (Günlük Araştırma) adlı programda, taciz itirafında bulunan Rahip Cornelio'nun halen çocuklarla birlikte çalıştığı açıklandı.

Programa göre Hollandalı Rahip, Brezilya'da kimsesiz çocukların kaldığı bir gündüz bakım evinin sorumlusu olarak çalışıyor.

Bütün gün çocuklarla birlikte olan Cornelio, taciz itirafının anımsatılması üzerine, "Ben artık hadımım" diye tepki veriyor.

Hollandalı misyonerlerin Antiller'de yaptığı şiddet, aşağılama ve cinsel tacizleri araştırmak üzere oluşturulan komisyonun başkanı Ronald Koeijers de çocuklara yönelik istismarın cezasız kaldığını belirtiyor.

Cornelio ve diğer Hollandalı rahipler hakkında çok sayıda şikayette bulunulduğunu belirten komisyon başkanı, "Bunlar araştırılmalıydı. Kabul edelim ki bunu yapmadık. O çocukların hakkını yedik" diyor.

Dag Ondezoek yapımcıları, programı hazırlarken çok sayıda taciz olayına rastladıklarını belirterek, Rahip Cornelio olayını, "buz dağının görünen yüzü" olarak değerlendiriyor.

Programa göre, Hollandalı din adamları ile ilgili taciz ve istismar suçlamalarının sayısı oldukça fazla. Antiller'in yanısra Çin ve Şili'ye giden Hollandalı rahipler, çok sayıda çocuk istismarı olayına karıştı.