BIST 10.046
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.413,56
HABER /  GÜNCEL

Sarıkamış'ta oryantiring heyecanı!

Oryantiring Federasyonu, Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirdi ve Sarıkamış'ta Kayakla Oryantiring yarışması düzenledi.

Abone ol
Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Sarıkamış’ta düzenlenen ‘Kayakla Oryantiring’ yarışmaları sona erdi. Yarışmaya yurdun çeşitli illerinden 81 yarışmacının katıldığı yarışlar hakkında bilgi veren Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, Kayakla Oryantiring yarışmasının Türkiye'de ilk kez düzenlenmesine rağmen katılımın yüksek olduğunu söyleyerek, dereceye giren yarışmacıları kutladı.
Sarıkamış Kayak Merkezi yarışma alanında yapılan ödül törenine Türkiye Oryantiring Federasyon Başkanı Doç.Dr.Tekin Çolakoğlu, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gürsel Polat, Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Besyo Müdürü Yard.Doç.Dr. Ali Dursun Aydın, kamu kurum temsilcileri, sporcular ve davetliler katıldı.

oryantiring2.jpg
 
Ödül töreninde açıklama yapan Türkiye Oryantiring Federasyon Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, Türkiye’de kayakla Oryantiring’in yeni bir spor dalı olduğunu belirterek, federasyon olarak resmi ilk yarışmanın Sarıkamış'ta düzenlendiğini söyledi. Yarışmada sporcuların başarılı bir performans sergilediklerini söyleyen Çolakoğlu, "Sizler bu branşın ilkleri ve geleceği olacaksınız.  Sporcuların teknik bilgilerini mutlaka tamamlaması gerekiyor. Kayakla Oryantiring eğitimlerimiz artarak devam edecek, bunu çok önemsiyoruz ve sizleri bu konuda her zaman destekliyoruz" diye konuştu.

oryantiring1.jpg
 
Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ödül töreninde yaptığı  konuşmasında Kayakla Oryantiring yarışmalarının resmi olarak ilk kez Sarıkamış'ta gerçekleştirildiğini ve bundan büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek şöyle konuştu;

“Belediye olarak bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz faaliyetlere bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Organizasyona gösterilen yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür ederim. 21-22 Mart 2015 tarihinde Sarıkamış’ta icra ettiğimiz Kayakla Oryantiring yarışmasının bizler ve ülkemiz için büyük bir atlama taşı olduğunu değerlendirmekteyiz. Yaptığımız organizasyonun sadece Türk Oryantiring’ine destek olmakla kalmadığını aynı zaman da ilerleyen yıllarda Uluslararası seviye de yapılmasına  büyük bir katkı sağladığını düşünmekteyiz.”