BIST 10.725
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.505,01
HABER /  GÜNCEL

Tacizci öğretmene şok ceza

Trabzon'da 11 yaşındaki 7 öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan öğretmene ağır hapis

Abone ol

TRABZON’un Beşikdüzü İlçesi'nde 11 yaşındaki 7 öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan ilköğretim okulu öğretmeni 51 yaşındaki Murat Erdem, toplam 39 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Beşikdüzü İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Murat Erdem hakkında, 7 öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla 17 Kasım 2005 tarihinde açılan dava bugün sonuçlandı.

Bugün son kez Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karşısına çıkan sanık Murat Erdem, 27 yıldır öğretmenlik yaptığını belirterek suçlamayı kabul etmedi, tahliyesini ve beraatini istedi.

Ancak Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, öğretmen Murat Erdem’i önce, küçük kızlara zincirleme şekilde cinsel istismarda bulunmaktan, TCK’nın 103/1 maddesi ile olayın oluş biçimi ve suç konusunu dikkate alarak her olay için ayrı ayrı 3’er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, sanığın cezasını, hem eğitici ve öğretici ortamda olması ve bu ortamın sağladığı kolaylıktan faydalararak eylemi gerçekleştimesi, hem de eylemi zincirleme şekilde işlemesi nedeniyle takdiren artırarak her çocuk için 5 yıl 7 ay 15 gün olarak saptadı. Sanık öğretmen Murat Erdem, böylelikle toplam 39 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.