BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Tiganaya göre başarının anlamı

Tigana için başarının ölçütü şampiyonluk ya da kupa değil. İşte Fransız teknik adamıa göre başarının ölçütü.

Abone ol

Tigana, kendisi için başarının Burak'ın, Serdar Kurtuluş'un Milli Takıma girmesi olduğunu söyledi. Fransız çalıştırıcı, Türk futbolunu ilerletmek için Rezerv Lig kurmak gerektiğini savundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana, "Four-Four-Two" dergisinin Mart sayısında yer alan röportajında, genç oyunculara katkı sağlamanın mutluluk verici olduğunu belirterek, “Benim için başarı, buradan ayrıldığımda Burak'ın, Serdar Kurtuluş'un milli takıma girmesi olur” dedi.

Antrenörlüğü zevkle yapmasını sağlayan en önemli şeyin, 17 yaşında tanıştığı Giuly, Trezeguet, Henry ve Sagnol gibi futbolcuları oynarken seyretmek olduğunu kaydeden Fransız çalıştırıcı, “İkinci ligdeki Fulham'da oynattığım Louis Saha şimdi Manchester United'da oynuyor. Bütün bu gençlerin çıkışında bir katkımın olduğunu bilmek çok büyük bir mutluluk” diye konuştu.

Türkiye'de fundamental anlamda çok eksikler olduğunu dile getiren Tigana, şunları söyledi:
“Fransa'da 18-19 yaşında bir oyuncuyu transfer ettiğimde gelişmesini bitirmiş şekilde, oynamaya hazır geldiğini biliyorum. Ama burada 18-19 yaşındaki bir oyuncuya hala öğretmeniz gereken şeyler oluyor. Antrenman şekilleri, çalışma dozu ve çalışma şekli bakımından Fransa'yla çok başka bir dünya buradaki altyapı.”

Türk futbolunu ilerletmek için Rezerv Lig kurmak gerektiğini kaydeden siyah-beyazlı takımın teknik direktörü, “PAF yaşını doldurduğu için A takımla idmana çıkan ama maçlarda oynayamayan oyuncular var. Hiç oynamayan oyuncularla takımdakiler üzerinde nasıl bir rekabet yaratacaksınız? Gelişme gösteren ama maç eksiği olduğu için oynatamadığım oyuncularım var. Mesela İbrahim Kaş” dedi.

"GENÇLERE YAPILAN YATIRIM UZUN VADELİDİR"

Jean Tigana, pek çok genç oyuncu hakkında elinde raporlar olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Fakat sonrası başka bir karar, gençlere yapılan yatırım uzun vadeli bir yatırımdır, kulüp politikasıdır. Genç oyuncularla yola çıkmak demek, 2-3 sene gerektiren bir çalışma demek. Acaba Türkiye'de gençleri 2-3 sene bekleyebilecek sabır var mı? Buna hazır kulüp var mı? Bu sezon Süper Lig'de bu kadar teknik direktörün değişmiş olması normal mi? Bu bir sabır sorunu.”

UEFA başkanı olan vatandaşı Platini'ye seçimden bir gün önce mesaj attığını ifade eden Tigana, “Kendisine seçilmezse gerçek dostlarının kim olduğunu görme fırsatı bulacağını ve orada olacağımı söyledim. Seçildiği takdirdeyse onun için sevineceğimi ama başı çok kalabalık olacağından kendisini bir süre rahat bırakacağımı ekledim” diyerek sözlerini tamamladı.