BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  GÜNCEL

Tabip Odası'nda değişim rüzgarı

İstanbul Tabip Odası'nda değişim rüzgarı esiyor. Sağlıkta Birlik Grubu yönetime neden talip olduklarını açıkladı.

Abone ol

30 bin üyesi ile en kalabalık tabip odası olan ve ülkedeki hekimlerin yüzde 25’i ile sunulan sağlık hizmetinin önemli bir bölümünü gerçekleştiren İstanbul Tabip Odası seçimleri pazar günü gerçekleşecek. Yönetime talip olan Sağlık'ta Birlik Grubu, seçim öncesi basın açıklaması yaptı.

“Hekim Hak ve Ödevleri için Hekimler Birleşiyor” sloganıyla yola çıkan Sağlıkta Birlik Grubu, hekimlerin ve sağlık mensuplarının şiddete maruz kaldığı, mesleki onur ve toplumsal saygınlığın hiçe sayıldığı bir ortamda mevcut sorunların sağlık paydaşlarının ortak gayret ve çabalarıyla çözülmesini ilke edinmiş bir birlikteliktir.

Tabip Odalarının hekimlerin karşılaştığı sorunların tespiti ve çözümünden sorumlu ve hekimliğin onurunu ve mesleki etiğini korumakla görevli kurumlar olmalarına karşın halen İstanbul Tabip Odası yönetimi hekimlerin haklarını, mesleki saygınlıklarını ve onurunu korumakla ilgili yükümlülüğünü yerine getirememektedir. Sağlığın paydaşlarını taraflar haline getirip zıtlık ve çatışma üstünden varlık gösterisine girmektedir. Hatta daha da ileri giderek meslektaşlarından bir kısmını ötekileştirip bu yeni anlayışın destekçileri gibi işaretleyerek zaman kazanmaktadır.

Bu durum, yeni bir yönetim için hekimlerin alternatif birlikteliğini zorunlu kılmıştır. Hekimlik onur ve saygınlığına yakışmayan bir muhalefetle ve ideolojik saplantılarla, hekimlere gerek diğer sağlık paydaşları karşısında gerek kamuoyu önünde sahip çıkamayan bir yönetim anlayışını reddediyoruz. Hekimliğin hak ve ödevlerini kutsal bağlamından kopararak ticari ve idari bir zıtlaşmaya dönüştüren bu tabip odası yönetim anlayışı, hekim hakları alanında karar mercilerinin düşünce ve uygulamalarına hiçbir etkide bulunamamakta ve inisiyatif alamamaktadır. Bu bağlamda, Sağlıkta Birlik Grubu hekim hakları ve ödevleri konusunda yapıcı ve sonuç alıcı bir irade ortaya koymak üzere yola çıkmıştır.

Sağlıkta Birlik Grubu, mesleki sorunları diyalog ve tüm paydaşlarla ortak akıl üretme yoluyla çözecek, mesleki onur ve toplumsal saygınlığın iade edilmesine çalışacak ve doğru sağlık politikalarının belirlenmesi ve doğru uygulanmasını savunacak olan adaylarla seçime katılmaktadır. Popülist politikalara, sağlığın ticari bir ürüne ve hekimin tezgahtara dönüştürülmesine karşı çıkan bir iradenin temsilcileri olarak yeni bir vizyon ve misyonu paylaşmayı amaç edinmiştir. Grubun web sitesi www.hekimlerbirlesiyor.org