BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,89
ALTIN 2.385,61
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Synology NAS DS213+ inceleme

Ağınızı destekleyen harika depolama çözümü sunan Synology DS213+'ı inceledik!

Abone ol

NAS, ülkemizde çok yaygın kullanılmamakla birlikte bir çok şirketin tercih ettiği son derece profesyonel çözümler sunuyor. NAS sistemler denildiğinde akla ilk gelen firmalardan birisi olanSynology'nin test merkezimize gönderdiği DS213+ modelini sizler için mercek altına aldık.

1377156038_20130822095406.jpg

NAS yani Network Attached Storage adıyla bilinen Türkçe manasıyla Ağ Destekli Depolama adı verilen hizmeti sunan Synology, son derece kararlı bir cihazla kullanıcıların karşısında. Geçtiğimiz yıllarda başlayan NAS hizmetlerinin ülkemizdeki lider temsilcilerinden Synology'nin ürün inceleme merkezimize yolladığı DS213+ modeli çift hard disk ünitesiyle tercih sebeplerinin başında geliyor.

1377156059_3.jpg

Geçmişten günümüze artan işlemci ve RAM hızları, bu tarz sistemlerin tercih edilme nedenlerini arttırmaya devam ediyor. Gücünü çift çekirdekli 1.076 GHz hızında çalışan işlemcisinden alan yeni DS213+512 MB boyutunda DDR3 belleğiyle rahat ve akıcı bir kullanım deneyimi sunuyor.

 [PAGE]

Ürünümüz tümleşik olarak üzerinde barındırdığı PC benzeri ünitesiyle içerisinde işletim sisteminden daha bir çok ayrıntıya kadar son derece önemli hizmetler sunuyor. Önden yüklemeli olarak 2 adet 3.5 inç veya 2.5 inç SATA 2 hard disk takılmasına izin veren DS213+, toplamda 8 TB'a kadar ürün desteği sunabiliyor. 

2 hard disk ünitesiyle şirket ve kullanıcıların güvenliğini düşünen DS213+, yedek alma sorunlarınızı ortadan kaldırıyor. Cihaz test merkezimize geldiğinde gözlerimiz içinden çıkmasını beklediğimiz bir hard disk aradı. Malesef cihazımız içerisinde herhangi bir hard disk barındırmıyor, sadece ünite olarak satışa sunuluyor. 

1377156078_2.jpg

Son derece zarif siyah renkteki kasasıyla zarif bir görünüme sahip olan DS213+, hem göze hem de bilgisayarlarımıza hitap ediyor. Yine ürünümüzün ön kısmında SD kart desteği sunduğunu bağıra bağıra gösteren, USB 2.0 noktasını bulunan bir panel yer alıyor. Son derece alternatif çözümler üreten DS213+ her türlü kullanım için eksiksiz bir donanıma sahip. 

1377156095_1.jpg

Ünitenin arkasına konuçlandırılmış büyük fan, beklendiğinden çok daha az ses çıkarıyor. Neredeyse sessiz çalışıyor diyebileceğimiz yapıya sahip cihazın, arka kısmında çeşitli bağlantılar yer alıyor. 2 adet USB 3.0 desteği sunan panelde Ethernet girişi, eSATA girişi ve alternatif girişler bulunuyor. 

[PAGE]
 
165 x 108 x 233.2 mm boyutları ve 1.25 kg ağırlığıyla seleflerinden çok ön sıralarda yer alıyor. Synology'nin piyasaya çeşitli iddialarla sunduğu akıllı kutu NAS DS213, saniyede 110.36 MBokuma ve 84.31 MB yazma hızlarına ulaşabileceği dile getirildi. Yapılan testlerde 100 MB okuma ve 80 MB yazma hızına ulaşabilen cihaz, testlerin büyük çoğunluğunu başarıyla geçmiş durumda.

1377156160_10-synolo-ds213dyski.jpg

Ürünle beraber gelen vidalar 3.5 inç harddisk kullanacakların baş yardımcıları olacak. Aynı zamanda 2.5 inç SSD harddisk kullanımına da son derece büyük önem veren DS213+ eşsiz bir kızak yuvasına sahip. Son derece rahat bir işlemle hard disklerinizi rahatlıkla cihazın içine yerleştirebiliyorsunuz.

1377156182_7.jpg

Bir sonraki sayfa: Yazılımsal Mucizeler!


[PAGE]

Yazılımsal Yenilikler!

SynologyGoogle Play Store ve App Store üzerinde yer alan 8 uygulamsıyla, günümüz teknoloji dünyasının vazgeçilmezi mobil sektörüne eşsiz bir hizmet sunuyor. DS File, DS Finder, DS Audio, DS Cam, DS Photo+, DS Video, DS Cloud ve DS Download ile geniş bir uygulama yelpazesine sahip. 

iPhone ve Android'ten Mobil erişim! (DS File)

DS213+, uzaktan erişimde de bir çok ilke imza atıyor. Synology firmasının son derece önem verdiği bu hizmet Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip. Anlık olarak Android ve iOS işletim sistemli telefonlardan erişebildiğimiz DS213+, mobil dünya ile son derece şık bir entegrasyona sahip.

1377160733_mzl.oviwciyi.1024x1024-65.jpg

Synology'nin sunmuş olduğu ayrıcalıklı mobil erişimde DS File adını verdiğimiz uygulama App vePlay Store üzerinden ücretsiz bir şekillde kullanıcıların telefondaki yerini almış durumda. 3G vekablosuz ağlardan bağlanabildiğimiz uzaktan erişim programı DSFile ile bize verilen kullanıcı adı ve şifreyle dosya ve ortak paylaşım klasörlerimize rahatlıkla erişebiliyoruz.

Android için: Google Play Store  - DSFile

iOS için: App Store - DSFile


[PAGE]DSFinder

Şirket ve ev dışında iken, istasyonunuza rahatlıkla erişebilir, DiskStation'ın durumunu rahatlıkla izleyebilirsiniz. Aynı zamanda NAS sisteminizi uzatkan başlatma imkanı sunan bu yazılım sistem uyarıları almanızı, bildirimlerle anlık haberdar olmanızı ya da dahili zil ile büyük sunucu odalarında rahatlıkla duyum sağlayabilmenizi sağlıyor.

1377162731_unnamed.jpg

Android için: Google Play Store  - DS Finder

iOS için: App Store - DS Finder


[PAGE]
DS Audio

Internet bağlantısı olan her yerde Android telefonlar ve tablet üzerinde müzik keyfini yeni ve keyifli bir şekilde keşfedin. DS ses arka planda oynamaya, hem de şarkı çalınan bir şarkı görüntülerken size DiskStation'ın müzik kütüphanesi göz atmanızı sağlar. Daha da iyisi, hiçbir ağ kullanılamaz olduğunda bile onları dinlemek için Android/iOS cihazı yerel hafızasına şarkıları indirebilirsiniz. Ayrıca basit ve kolay bir şekilde bağlı hoparlörler müzik çalma kontrol edebilirsiniz.

1377163249_screen568x568.jpeg

Android için: Google Play Store  - DS Audio

iOS için: App Store - DS Audio


[PAGE]

DS Photo+ 

DS photo+ ile her yerden Synology NAS sunucusunda yer alan, depolanan fotoğraf koleksiyonunuza göz atabilirsiniz. Fotoğraflar zarif bir küçük duvar olarak görüntülenir. Android ve iOS cihaz üzerine resim kaydetme gerçek zamanlı olarak yorum kullanarak arkadaşlarınızla etkileşim, hatta otomatik olarak Synology NAS sunucusu için Android Foto Galeri yedekleme, gibi tüm işlemlerde DS photo+ ile rahatlıkla halledilebiliyor.

1377163660_mzl.caibsysb.480x480-75.jpg

Android için: Google Play Store  - DS Photo+

iOS için: App Store - DS Photo+


[PAGE]

DS Cam

DS cam ağ bağlantısının kullanılabilir olduğu her alandan DiskStation üzerinde güvenlik kameraları görüntülemek ve izlemenizi sağlar. Gerçek zamanlı olarak canlı görüntü akışı kamera açıları kontrol, arama ve olay kayıtlarına erişimi Android ve iOS cihazdan mümkün kılıyor. CMS Surveillance Station etkin ve daha iyisi kolayca bir büyük ölçekli gözetim montaj grupları veya sunucuları tarafından kameralar bulmak için filtreleri kullanabilirsiniz, hem de daha fazla kolaylık için canlı izleme arayüzüne sahip olabiliyorsunuz.

1377164180_6503765-1344620640129.jpg

Android için: Google Play Store  - DS Cam

iOS için: App Store - DS Cam


[PAGE]

DS Video

DS video Android ve iOS cihazlar için DiskStation üzerinde Video kütüphane akışı sağlar. Tarama Filmler, TV şovları, Ev video yanı sıra kaydedilmiş programları olarak video koleksiyonu sıralama gibi hizmetleri rahat bir kullanım eşliğinde sunuyor. Eğer DiskStation için bir DTV dongle takılı varsa Ve, aynı zamanda, TV programlarını kaydetmek gibi hareket bile kayıt programı yönetmek için TV programını görmek mümkün oluyor.

1377164531_screen568x568-1.jpeg

Android için: Google Play Store  - DS Video

iOS için: App Store - DS Video


[PAGE]

DS Cloud

DS bulut Android ve iOS cihazlar için istasyon Cloud yani bulut hizmeti sunuyor. Bu size mobil cihazınıza senkronize ve çevrimdışı görüntüleme için kullanılabilir yapma imkanı tanıyor. DiskStation üzerindeki klasörleri seçmenize olanak verir. DS bulut da senkronizasyon kriterleri üzerinde tam kontrol sağlar: her klasör için, maksimum dosya boyutu yanı sıra senkronize etmek istediğiniz dosya türlerini ayarlayabilirsiniz.

1377164812_multimediasliderdscloud2.jpg

Android için: Google Play Store  - DS Cloud

iOS için: App Store - DS Cloud


[PAGE]

NAS sistemleri arasında ezber bozan DS213+ içerisinde barındığı Linux temelli sunucu işlevi işletim sistemiyle muhteşem bir kullanıcı arayüz deneyimi sunuyor. Sağlam donanımlarla desteklenen işletim sistemi Hard Disk'ten çok bir sunucu arayüzü kullanım havası sunuyor. 

1377118864_ddda.jpg

 Masaüstünün sağ tarafına konuçlandırılmış Sistem Durumu, Kaynak Monitörü ve Depolama widgetları ünitemizin son durumuyla alakalı anlık bilgiler sunuyor. Kullanılan işlemci ve RAM gibi donanımların çalışma hızlarını gösteren grafikler son derece şık bir şekilde sunulmuş.

1377119350_sss.jpg

Local ve genel IP üzerinden erişim sağladığımız bu ürüne, istediğimiz her an her yerden ulaşım sağlayabilir, dosyalarımıza ve daha bir çok hizmete kablosuz bir şekilde erişebilir kolayca yönetebiliriz. İlk kullanım için hızlı başlangıç sihirbazı yer alan sistem türkçe arayüzüyle son derece rahat anlaşılır bir deneyim sunuyor. 

Masaüstünde yer alan File Station dosya durağı, adındaki dosya yöneticisiyle ağ üzerinden dosyaları toplu olarak düzenleyebilir veya silebiliyoruz. Bulut erişim hizmeti de sunan DS213+, File Station özelliğiyle klasörlere tam denetim sunuyor.

[PAGE]
Yine dikkatimizi çeken en önemli hizmetler arasında Paket Yükleme merkezi yer alıyor. Linux tabanlı bir işletim sistemi deneyimi sunan DS213+ içeriğinde barındığı Paket Yükleme Merkeziyle birlikte bir çok yazılıma ücretsiz bir şekilde erişim sağlayabiliyor.

1377119730_33.jpg

Güvenlik ve daha bir çok dalda kendine nam yapmış çeşitli uygulamaları ünitemize kurabileceğimiz muhteşem bir arayüz sunuyor. Güncelleme çözümleriyle uygulamaları rahatlıkla güncelleyebileceğimiz sistem, kullanıcıların rahatlığını üst düzeyde düşünüyor. 

[PAGE] 

DS213+ yapabilecekleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Sıradaki yazılımsal özelliğimiz Denetim Masası. Daha çok Windows'dan alışık olduğumuz bu arayüz sayesinde sunucu işlevlerinin hemen hemen hepsine dair izler görebiliyoruz. İlk bakışta göze çarpan FTP ve Bulut hizmeti oluyor.

1377120088_555.jpg

Özelliştirebilir ağ denetimi sunan DS213+ yukarıda yer alan tüm hizmetleri eksiksiz olarak sunabilecek kapasitede bir yapıya sahip bir cihaz. Bluetooth, aygıt ve yazıcı entegrasyonu, Otomatik engelleme vs daha fazlası denetim masasında kullanıma hazır bekliyor. 

Bizim burada belirtmek istediğimiz en önemli hususlardan birisi Kullanıcılar sekmesi olacak. Özellikle şirket içerisinde yer alan çalışanlar için çeşitli sınırlandırma ve yetkilendirme sunan Kullanıcılar hizmeti geniş bir yelpazeye sahip. Kullanıcıların erişebileceği klasörleri sınırlayabilir, ağ üzerinde harddiske ne kadar yedek atabileceğine limit getirebilir, yaptığı bütün işlemleri elden geçirebilirsiniz.

Tavsiye ediyoruz!

Farklı NAS alternatiflerinin bulunduğu ülkemizde Synology'nin sunmuş olduğu geniş ürün kataloğunun baş sıralarından yer alan DS213+ test merkezimizin onur konuğuydu. Son derece sessiz çalışan, düşük güç tüketimi ve geniş disk kapasitesiyle vadedilenden daha fazlasını sunan DS213+'ü TeknolojiOku ekibi olarak tavsiye ediyoruz. 

Kaynak : 'Synology DiskStation DS213+' - Ürün İnceleme