BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.418,75
HABER /  GÜNCEL

Sydney'de devasa pembe prezervatif

Avusturalya'nın Sydney kentindeki tarihi bir dikilitaşın üzerine 18 metrelik pembe bir prezervatif geçirildi. Prezervatif, Avusturalya'daki AIDS'le ilgili farkındalığı artırmak için düzenlenen bir kampanya çerçevesinde yerleştirildi.

Abone ol

Avusturalya'nın Sydney kentindeki tarihi bir dikilitaşın üzerine 18 metrelik pembe bir prezervatif geçirildi.

Prezervatifin, Avusturalya'daki AIDS'le ilgili farkındalığı artırmak için düzenlenen bir kampanya çerçevesinde yerleştirildiği belirtildi.

Kampanya, Dünya AIDS Günü yaklaşırken, hastalık konusunda farkındalık oluşturmayı ve bilgi vermeyi hedefliyor.

Avusturalya'da AIDS hastası sayısının son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı bildiriliyor.

Buna göre 2013 yılında 1,235 kişide AIDS'e yol açan HIV virüsü tespit edildi.

Ancak ülkedeki Hıristiyan lobisi, pembe preservatifin kamusal alandan kaldırılması gerektiğini çünkü çocukların da prezervatifi görebileceğini söylüyor.

Avusturalyalılar, devasa prezervatifle ilgili düşüncelerini BBC'yle paylaştı.

Karina Davies adındaki bir kadın, bu uygulamanın muhteşem olduğunu söyledi ve "Sırf fotoğrafını çekmek için geri döndüm. Bence bu pembe prezervatif Sydney'in yeni ikonu olabilir" dedi.

O sırada Avusturalya'da bulunan İngiliz turist Richard Youns ise bu uygulamayı anlayamadığını söyledi. Young, "Gerçekten anlamıyorum. Bence çok rahatsız edici. Birçok insanın da bundan rahatsız olacağına eminim. Bu prezervatif birkaç kişinin HIV kapmasına mani olacak diyorlar. Ciddiler mi bu konuda? Bence çok yanlış bir şey yapıyorlar."