BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

İhsan Özkes 10 Kasım'da Atatürk için Mevlit okutacak

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes 10 Kasım Pazartesi günü Mustafa Kemal Atatürk için mevlit okutacak. Özkes, AK Partililere davetiye yolladı.

Abone ol

30 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul'un Üsküdar ilçesinden Belediye Başkan adayı olarak aday gösterilen fakat seçimi kazanamayan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve emekli müftü İhsan Özkes geçen yıl olduğu gibi bu sene de 10 Kasım Pazartesi günü Eminönü Yeni Camii'nde öğle namazının ardından Mustafa Kemal Atatürk için mevlit okutacağını duyurdu.

"ATATÜRK OLMASA NAMAZ KILAMAZDIK"


Özkes'in, Mevlit okutma gerekçesini anlattığı açıklamasında en dikkat çeken ifadelerinden biri de 'Atatürk olmasa namaz kılamazdık' cümlesi oldu. 

 1.20141108153712.jpg

AK PARTİLİ VEKİLLERE MEVLİT İÇİN DAVET

Üsküdar ve Beyoğlu ilçelerinde müftülük yaptığı zamanlarda da Atatürk ve silah arkadaşları için mevlit okuttuğunu dile getiren Özkes, AK Partili tüm vekillere mevlit için davetiye gönderdi.

"ÖNCE ALLAH'A SONRA ATATÜRK'E BORÇLUYUZ"

AK Partili vekillerin makam odasına bırakılan davetiye metninde "Bugün camilerimizde ezan okunuyorsa ve özgür olarak ibadetlerimizi yapabiliyor isek bunu önce Allah'a sonra Atatürk'e borçluyuz" ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz yıl 10 Kasım'da CHP'li İhsan Özkes'in organize ettiği mevlit programına AK Partili hiçbir milletvekili katılmamıştı. Bu yılki davete AK Partililerin katılıp katılmayacağı merak konusu oldu.