BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kobani son dakika haberleri! Bomba yağdı

Kobani'den gelen son dakika haberlere göre dün akşamdan bu yana şiddetli çatışmalar sürerken, kent güne hava saldırısıyla uyandı.

Abone ol

Kobani'den gelen son dakika haberlere göre 38 IŞİD militanı öldürüldü, bazı noktalar da Kürtler tarafından geri alındı. Öte yandan Kobani'de son duruma ilişkin yapılan açıklamada, 8 PYD militanın da öldüğü açıklandı.

YPG Basın ve İrtibat Merkezi 54. gününde yaşanan çatışmaların sonuçlarını açıkladı. YPG yapıyan açıklamada, “ÖSO bileşeni Burkan El Fırat güçleri ile peşmergelerin ağır silah desteği sunduğu hamlelerde çetelerin işgal ettiği kimi noktalar kurtarılmıştır” dendi.

YPG, son 24 saat içinde gerçekleştirilen hamleler ve yaşanan çatışmalarda 8 miltanının öldüğünü duyurdu. Çetelerin düzenlediği havan saldırılarında 2 sivil yurttaşın hayatını kaybettiği, 4’ünün de yaralandığı ifade edildi.

53151_74099_08112014142548_4.jpg

IŞİD SINIRA YÜKLENİYOR!


IŞİD militanları sınır kapısının bulunduğu bölgeye havan ve roketlerle saldırıyor. Mürşitpınar sınır hattında yoğunlaşan çatışmalarda IŞİD militanlarına Özgür Suriye Ordusu ve Peşmerge desteğini alan YPG güçleri, katyuşa füzeleri ve ağır silahlarla karşılık veriyor.

ÇATIŞMALARIN EN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELER

Çatışmaların sıcak geçtiği yerlerin ise, hal pazarı çevresi, sanayi bölgesi, Kaniyê Ereban Mahallesi, Heci Reşid Bahçesi civarı ve kentin güneyindeki Halep karayolu, Botan Mahallesi ve 48’inci sokak olduğu aktarıldı.

Gece geç saatlerde ve sabah saat 06.00 sıralarında, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının, IŞİD hedeflerini bombaladığını bildirdi. Yoğun bombalanan yerler arasında, kentin doğusundaki sanayi bölgesi, Kaniye Ereban Mahallesi de bulunuyor.

Savaş uçaklarının havadaki hareketliliği belli aralıklarla devam ediyor.

PEŞMERGE IŞİD'İN ELİNDEKİ KÖYLERE HAVAN TOPU YAĞDIRIYOR

Kentin batısında da, Peşmerge, IŞİD’in elindeki Minazê, Ebrûş, Mezrê ve Elpelorê köylerine ağır silahlarla saldırırken, örgüt de, geçtiğimiz günlerde kurtarılan Til Şeir köyüne havan topları fırlatıyor.

Dün akşam saatlerinde 9 IŞİD’linin öldürüldüğünü ve bazı örgüt mensuplarının, şehir merkezinden kaçtığını bildirdi.

Savaş uçakları, bu nedenle IŞİD’lilerin kaçtığı kent dışındaki bölgeleri de vuruyor.

Son günlerde onlarca gencin, savaşmak üzere Urfa’nın Suruç ilçesinden, Kobani’ye geçtiği belirtiliyor...

Kobani'den gelen son fotoğraflar şöyle...

6038d3e9_l.jpeg

ELİNDEKİ BKC SİLAHIYLA IŞİD'İ HEDEF ALAN YPG'Lİ...

14880af1_l.jpeg

KOBANİ'DE ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALIP KURŞUNLARA HEDEF OLMUŞ BİR ARAÇ...

d145de79_l.jpeg

TÜRKİYE ÜZERİNDEN KOBANİ'YE GEÇEN PEŞMERGE GÜÇLERİ, KOBANİ SOKAKLARINDA...

78dd1f73_l.jpeg

d80c80bb_l.jpeg

IŞİD'in 6 Kasım'da sınır kapısına yaptığı saldırıda bu görüntüler kaydedilmişti...