BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.431,38
HABER /  GÜNCEL

Suudi prensten farklı bir Türkiye tatili

Türkiye'de 4 gündür tatil yapan Suudi prens, Galatasaray-Karabükspor maçını stadyumda izledikten sonra helikopterle Edirne’ye geldi.

Abone ol

Türkiye’de tatilini geçiren Suudi Arabistan Kralı’nın yeğeni ve aynı zamanda damadı olan Türki Bin Talal Bin Abdülaziz El-Savud, Edirne’de bir köye misafir oldu.

Trakya Üniversitesi pistine inen prens, burada lüks araçlarla Edirne merkeze bağlı Köşen köyüne geçti. Türkiye tatillerinde büyük şehirlerin yanında köylere uğramayı ihmal etmeyen prens için Köşen köyü sakinleri seferber oldu. Özel misafirlerinin geleceğini haber alan Gülsüm-Sevdik İnce çifti, komşu kadınların yardımıyla köyün geleneksel yemeklerini hazırladı. Prensin eve girmesiyle birlikte yemekler sırasıyla içeri taşındı. Yaklaşık bir saatten fazla evde kalan Suudi prens, köy yemeklerinin çok lezzetli olduğunu ve tekrar gelmeyi istediğini söyledi.

Suudi Prens Türki Bin Talal Bin Abdülaziz El-Savud yaptığı açıklamada, ziyaret nedeniyle hem mutlu hem de üzüntülü olduğunu söyledi. Birçok ortak yönlerinin bulunduğunu, ancak bunları değerlendiremedikleri için üzgün olduğunu anlatan prens, Türkiye’nin zenginliklerini görmekten de büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ziyaretleri sırasında büyük şehirlerin yanında küçük yerleşim birimlerinin gezilmesi gerektiğini vurgulayan prens, bu yapılmadığı zaman ziyaretin eksik kalacağını kaydetti.

Prensi ağırlamanın mutluluğunu yaşayan ev sahibi Gülsüm İnce, Suudi prensini evinde misafir etmenin kendisi için gurur verici bir durum olduğunu söyledi.
Gülsüm İnce verdiği yemek ikramının ardından bayan misafirlerine traktörle köyü gezdirdi

suudi.jpg

traktor.jpg