BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.430,70
HABER /  DÜNYA

Liderlik koltuğuna oturdu

PTT 1. Lig’in 9. hafta maçında Orduspor, kendi evinde konuk ettiği Fethiyespor’u 3-0 mağlup ederken, 19 puanla liderlik koltuğuna oturdu. <b...

Abone ol

PTT 1. Lig’in 9. hafta maçında Orduspor, kendi evinde konuk ettiği Fethiyespor’u 3-0 mağlup ederken, 19 puanla liderlik koltuğuna oturdu.
Orduspor, Balıkesirspor ve Ankaraspor’un bu hafta puan kaybetmesiyle Fethiyespor maçından aldığı üç puanla liderlik koltuğuna oturdu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Orduspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Balıkesirspor ve Ankaraspor’un puan kaybetmesi ile oynadıkları Fethiyespor karşılaşmasının kendileri için 9 puanlık bir maç haline geldiğini belirtirken, “İhtiyacımız olan bir galibiyetti. Güzel bir galibiyet, farklı ve net bir galibiyet oldu. İstediğimiz oyunu oynadığımız söylenemez ama sonuçta galibiyet bugün çok önemliydi. Rakibimiz görünümündeki Ankaraspor ve Balıkesirspor dün mağlup olunca biz bu maçı kazanmamız 9 puanlık bir maç gibi oldu. Zaman zaman o gerginliği oyuncularımda yaşadı. Birde iç sahada Orduspor sıkıntılı diye dile geliyor. Onun gerginliği dünkü sonuçların gerginliği zaman zaman oyuncularımıza yansıdı. Ortaya koyulan mücadeleden her zaman olduğu gibi memnunum. İnşallah ritmimizi bozmadan devam etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
Orduspor’un takım kaptanı Anıl Taşdemir, önemli bir maça çıktıklarını ifade ederek, "Öncelikle bu maça çıkmadan önce bir haftadır takım halinde Fethiyespor takımını analiz ediyorduk hem de bu maçın önemini konuşuyorduk. Bugün de maça bu düşünce ile başladık. Biz bu ligde bütün takımlara saygı duyuyoruz. Orduspor formasını giymek demek, sadece sahada çok iyi oynamak değildir. Her zaman rakibinize saygı duymanız gerekiyor. Bizde bugün bunu iyi yaptık. Önemli bir aşamaydı bizim için. İnşallah bu gidişatımızı sürdürmek istiyoruz. Hepimiz Orduspor’un başarısı için buradayız" dedi.
Orduspor’un bir diğer futbolcusu Ziya Alkurt ise zor bir maç olacağını bildiklerini dile getirerek, "Hafta içi fiziksel olarak iyi hazırlandık. Oyun anlamında zaman zaman düştüğümüz anlar oldu ama 3-0 gibi net bir skor ile ayrıldık. Bu maç bitti önümüzdeki Denizlispor maçını yenip yolumuzda emin adımlar ile yürümek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

FETHİYESPOR CEPHESİ
Fethiyespor Teknik Direktörü Mehmet Ceviz ise yenildikleri için üzgün olduklarını belirterek, “Maçtan öncesine bakıldığı zaman Orduspor hedefe oynayan, bizde alt sıralardan kurtulmaya çalışan ve oynadığı oyunun karşılığını alamayan bir takım olarak bu maça hazırlandık. Milli takım arasında takımlar için iyi bir hazırlık dönemi oluyor. Bizde bu arada iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Maçtan önce her şey güzeldi. Buradan puanlar ile dönebiliriz inancı ile maça çıktık. Tabii ki penaltı pozisyonu moralleri bozdu. Çok süre geçmeden ikinciyi yedik. Hemen ikinci golü yemeseydik daha farklı olabilirdi. Biraz daha ister istemez takımın maçla olan inancını o an için azalttı. Sonuç için üzgünüz, Orduspor’u tebrik ediyoruz. Bundan sonraki maçlara bakacağız” şeklinde konuştu.
Fethiyesporlu futbolcu Ahmet Aras, kadro yetersizliğine değinirken, “Öncelikle buraya gelirken puan almak istiyorduk. Acilen puana ihtiyacımız vardı. Oynadığımız futbolun bir türlü hakkını alamıyoruz. Çok basit hatalar, ufak ama maçı etkileyen hatalar oluyor. Kadro olarak da biraz sıkıntıdayız. Stoper mevkinde özellikle birinci golde, orta saha oyuncusu olan Liridon’un oynadığı stoperde orta saha futbolcusunun yapacağı basit bir hata yaptı. O mevkiyi kaldıramadı. Buda birinci golü getirdi. Ardında da ikinci gol gelince moral olarak düştük. Elimizden gelen bütün mücadeleyi ettik. Orduspor’u tebrik ediyorum. Önümüzdeki maça bakacağız” şeklinde konuştu.
Fethiyesporlu bir diğer futbolcu Ali Dere ise maç ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Her iki takımda iyi mücadele etti. Biz yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. Bir golümüzde ofsayt diye verilmedi. Bizde emek veriyoruz. Buda moralimizi bozdu. Orduspor’un golü erken bulması moralimizi bozdu. Biz maçı bırakmadık, nasip değilmiş. Önümüzde ki Karşıyaka maçında galip gelip bir çıkış yakalamak istiyoruz.”
(İHA)