BIST 10.471
DOLAR 32,76
EURO 35,10
ALTIN 2.457,35
HABER /  DÜNYA

Suudi kadınlar sıraya girdi!

Gayrimeşru çocuk doğuran Suudi Prenses, diğer Suudi kadınlara umut ışığı oldu. Suudi kadınlar prensesin izinden gidiyor..

Abone ol

Gayrimeşru çocuk dünyaya getiren Suudi Prenses'e sığınma izni veren İngiltere, Suudi kadınlara umut ışığı oldu.

10 kadının daha 'recm korkusu' ile iltica talebinde bulunduğu açıklandı. İngiltere, bu talepleri değerlendiriyor.

10 SUUDİ KADIN DA MÜLTECİLİK İÇİN BAŞVURDU


Evlilik dışı ilişkisinden çocuk dünyaya getiren Suudi Kraliyet Ailesi mensubu bir kadının İngiltere tarafından 'siyasi mülteci' statüsü verilmesinin ardından, 10 Suudi kadının daha recm (taşlanarak öldürülme) korkusuyla İngiltere'ye başvurduğu açıklandı.

The Independent gazetesine bilgi veren İngiliz bakanlar, 10 kadının mültecilik başvurusunu değerlendirmekte olduklarını belirtti. Kendisi de oldukça zengin bir aileden gelen Suudi Prenses, Müslüman olmayan sevgilisinden dünyaya getirdiği çocuğun ardından 'ülkeme dönersem beni taşlayarak öldürecekler' diyerek İngiltere'ye sığınma talebinde bulunmuş ve başvurusu kabul edilmişti. Ancak kadınların recm korkusu ile Suudi Arabistan'dan kaçmasına pek rastlanmıyordu.

MALEZYA'DA BİRA İÇEN KADINA KIRBAÇ CEZASI

[PAGE]


Malezya'da ise bir gece kulübünde bira içen Kartika Sari Dewi Shukarno adlı kadın, mahkeme tarafından kırbaç cezasına çarptırıldı. Şeriat Yüksek Mahkemesi yetkilisi, alkol tüketmekten suçlu bulunan 32 yaşındaki Shukarno'nun 6 kez kırbaçlanacağını ve 1400 dolar para cezasına çarptırıldığını söyledi.

Modellik yapan Shukarno'nun bir otelin gece kulübüne Ağustos 2008'de düzenlenen baskın sırasında bira içerken yakalandığı belirtildi.